Het instellen van een PHP-website

Het instellen van een PHP-website


PHP, of Personal HomePage Hypertext Preprocessor, is een volwassen en flexibele programmeertaal ontworpen voor het serveren van webapplicaties. Het is goed gedocumenteerd en makkelijk te leren. Ook komt er standaard geïnstalleerd op zowat elke commerciële webhost. Al deze eigenschappen samen maken het een taal ideaal voor beginners om web programmeren, of zelfs te programmeren in het algemeen. Laat je niet gek dat u, hoewel, omdat PHP is een commerciële slagkracht taal, gebruikt in vele commerciële omgevingen die flexibiliteit en snelle levertijden te waarderen.

instructies

1 Download en installeer Apache. Op Linux, type "sudo apt-get install apache2" op de opdrachtregel. In Windows downloaden en installeren XAMPP of WAMP. Installeer MAMP op de Mac.

2 Type "sudo apt-get install PHP5" als je op Linux. Anders gaat u naar de volgende stap.

3 Vind de root van uw webserver. Als je op Linux, zal het zich op "/ var / www", op Windows of Mac, de locatie is afhankelijk van waar je MAMP, XAMPP of WAMP geïnstalleerd.

4 Open een teksteditor en typ <? Php phpinfo ()?> En sla het op als index.php. Open een browser en type "localhost / index.php" in de adresbalk. Je hebt je eerste webpagina gemaakt.

Hints

  • Vertrouwd te maken met de officiële PHP documentatie en doen zo veel tutorials mogelijk. Je leert snelste op deze manier.