Hoe Fix BIOS Checksum Error

BIOS-programma van uw computer wordt opgeslagen in read-only memory (ROM) in uw personal computer. De standaard bescherming tegen het BIOS raken beschadigd is door het gebruik van een checksum die de waarden opgeslagen in ROM telkens wanneer de computer wordt opgestart vergelijkt. De fout die wordt weergegeven als de checksum test mislukt testamenten staat zoals evenals stoppen opstarten van de computer op zijn plaats. Als de fout optreedt, moet u de batterij van het moederbord van de computer vervangen om de fout te herstellen.

instructies

1 Annoteren de BIOS-instellingen van uw computer voor gebruik na het vervangen van de CMOS-batterij. Om toegang te krijgen tot het BIOS van de computer, start u de computer en druk op de "F 10" functietoets tijdens de herstart proces. De BIOS-configuratie paneel open en kunt u de specifieke instellingen voor uw computer naar beneden te gebruiken voor het BIOS-configuratie na het vervangen van de batterij te schrijven.

2 Zet uw computer uit en verwijder de voedingskabel en indien aanwezig, de batterij. Verwijder de computer luik die methode zal variëren afhankelijk van het merk en model van de computer die je hebt.

3 Zoek de CMOS-batterij op het moederbord. De meer populaire model van de CMOS-batterij gebruikt wordt geannoteerd met een CR2032 label en is een ronde knop. Stevig verwijder de CMOS batterij uit het moederbord.

4 Lijn de nieuwe CMOS-batterij met de positieve kant gericht op u en invoegen in het moederbord.

5 Herstel de stroomkabels aan op uw computer en de pc opnieuw op. Tijdens het herstarten proces, drukt u de "F10" functietoets om de BIOS-instellingen te openen.

6 Werk de datum in de BIOS en de BIOS-instellingen te veranderen naar die u genoteerd in stap één wedstrijd. Nadat de instellingen worden bijgewerkt, selecteert u de menu-optie 'Opslaan en Quit "en uw computer naar de CMOS-batterij vervangen eindigen opnieuw op te starten.