Hoe maak je een Reverse DNS Test

Een reverse DNS-lookup is een verzoek om de hostnaam van een computer, gezien het IP-adres. Reverse DNS lookups kan nuttig zijn voor projecten die het oplossen van problemen of authenticatie technieken, en zijn soms nodig voor applicaties en / of protocollen, zoals e-mail servers via SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Er zijn verschillende manieren om een ​​reverse DNS-lookup uit te voeren voor een specifieke host.

instructies

instructies

1 Gebruik de opdracht "nslookup". Om deze toepassing te draaien, klikt u op 'Start', 'Run, "type" command "(zonder aanhalingstekens) en klik op' OK '. Bij de opdrachtprompt, type "nslookup" (zonder aanhalingstekens), gevolgd door het IP-adres van de beoogde gastheer, en druk op "Enter."

2 Gebruik de opdracht "ping --een". Om het uit te voeren, klikt u op 'Start', 'Run, commando "type" "(zonder aanhalingstekens) en klik op' OK '. Bij de opdrachtprompt, typ "ping --een" (zonder aanhalingstekens), gevolgd door het IP-adres van de beoogde gastheer. Druk op Enter."

3 Gebruik een online tool. U kunt gratis gebruik maken van een van de tools beschikbaar op het internet, velen van hen, een reverse DNS-lookup uit te voeren. De links naar een paar van hen zijn te vinden onder Resources.