Soorten Computers & hun functies

Soorten Computers & hun functies


Computers worden gebruikt voor verschillende toepassingen --- van wetenschappelijke data opname engineering dagelijks persoonlijk gebruik. Hierdoor computerfuncties en de modellen zelf afhankelijk van het gebruik en toepassing. Verschillende soorten computers bestaan ​​functies, variërend van complexe wetenschappelijke berekeningen zoals het weer monitoring en het bijhouden van de verwerking van eenvoudige taken zoals surfen op het internet en e-mail checken.

supercomputers

De "vader van de Supercomputing," Seymour Cray, bouwde de eerste supercomputer in 1963 genaamd de CDC 6600, volgens Cray Inc. Hij richtte het bedrijf Cray Research richten op technische supercomputer systemen. Supercomputers bieden de snelste verwerkingssnelheid van elke computer. Gebruikt voor zeer complexe berekeningen, supercomputers beschikken over extreme verwerkingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld, de Jaguar, een Cray Inc. supercomputer, werkt op 1750 Teraflops (floating point operations per seconde) op maximale prestaties --- waarmee het systeem kan berekenen 1.750.000 Gigabytes per seconde betekent. Supercomputers werken achter de schermen om de meest geavanceerde informatie-onderzoek naar voren te rijden. Ze worden gebruikt voor diverse zeer specifieke toepassingen, waaronder weer onderzoek, de kwantumfysica, kernwapen detonatie simulaties en een categorie problemen genaamd de "grote uitdaging problemen," een reeks van problemen die een high-performance computer.

Mid-Range of middelgrote

De mid-range computer, oorspronkelijk genaamd de minicomputer en momenteel een server genaamd, is tussen een microcomputer en mainframe computer (als gerelateerd aan de grootte en de macht). De term "minicomputer" ontwikkeld tijdens de jaren 1960 tot computers transistor technologie die beschrijven. Tijdens de jaren 1970 en 1980, de ontwikkeling van microcomputers --- of desktops --- geplaatst minicomputers in de mid-range-aanduiding. Zij werden beschouwd als een krachtigere één gebruiker computer. True minicomputers begon te dalen, maar vanwege een minder dure minicomputer die microprocessor technologie. Midrange computers leveren processing services voor diverse toepassingen. Ze worden gebruikt om back-end applicaties zoals enterprise e-mail, database-systemen en het gehele netwerk antivirus-software te draaien.

Microcomputers of Personal Computers

Beschouwd als de eerste desktop, de HP 9830, die werd uitgebracht voor gebruik door de consument in de jaren 1970, overtroffen computers op het moment, omdat het een harde schijf aanbevolen en gebruik gemaakt van de programmeertaal BASIC. Microcomputers zijn de meest voorkomende consument apparaat. Deze computer type omvat desktop-pc's en laptops. Microcomputers gebruik een microprocessor uitvoeren van instructies en zijn ontworpen voor gebruik door een individu. Ze worden gebruikt voor office toepassingen, e-mail, internettoegang, gaming of onderwijs.