Hoe te Fractals in Photoshop Maak

Hoe te Fractals in Photoshop Maak


Fractals technisch wiskundige figuren die zelfgelijkend zijn, wat betekent dat wanneer u een boven op de andere, zullen ze hetzelfde zijn, hoewel niet noodzakelijk even groot. De meeste definities van fractals bevatten zeer geavanceerde wiskundige vergelijkingen. Daarom is het veel eenvoudiger om een ​​fractal die Photoshop dan honen uw mathvaardigheden maken. Je maakt gewoon een geometrische vorm en dwingen te herhalen om een ​​fractal te vormen.

instructies

1 Maak een document dat is vrij groot - ten minste 1600 x 1200 pixels. Dat is groot genoeg om te gebruiken als een desktop wallpaper, maar het kan kleiner worden gerangschikt als je klaar bent met werken. De grotere omvang biedt meer vlak voor werken ook. Druk op "Control" en "R" om de heerser, waar u het apparaat kunt veranderen procent te activeren. Teken twee gidsen met de liniaal op het doek te splitsen in 4 delen. Trek de horizontale liniaal lijn op de 600 pixel merk en de verticale liniaal lijn op de 800 pixel merk. Activeer de Gradient fill gereedschap uit de linker werkbalk. Er verschijnt een dialoogvenster, en u een aantal wijzigingen aan te brengen. Selecteer radiaal verloop voor de stijl en kies het begin en einde kleuren als # 09526 en # 000000, respectievelijk. Klik op 'OK'. Uw scherm moet een blauwachtige kleur stip in het midden van een relatief zwart scherm weer te geven.

2 Kies de ellips gereedschap uit de linker werkbalk. Druk op "Control" en "Alternate" om de vorm perfect ronde evenals houden zodat u trekken uit het midden van het scherm. Klik op de plek waar de twee richtlijnen elkaar kruisen en trek de muis naar buiten totdat het leest 83 pixels. Dit wordt de grootte van uw eerste circle-- 3 x 83 pixels.

3 Klik met de rechtermuisknop op het palet Lagen en kies "New" en "Map", en noem het dan "Fractal." Selecteer de laag die uw kring op, die moet de naam "Vorm 1," en sleep deze naar de map "Fractal" heeft.

4 Selecteer de "Vorm 1" laag. Klik op de top van het palet Lagen om het menu te laag stijl te krijgen. Klik op de "Gradient overlay" box. Verander de stijl te lineair en de hoek tot 114 graden. Kies "Slagschaduw" voor uw volgende wijziging. Verander de blend mode om zich te vermenigvuldigen en vermindering van de dekking op 50 procent. Stel de hoek van 120 graden met een grootte van 16 pixels. Selecteer vervolgens "Bevel en Reliëf" en verander de techniek en stijl te glad en afschuining binnen. Stel de grootte tot en met 7 pixels en verzachten de schuine kant van 12 pixels. Pas de schaduw hoek van 120 graden met een 30 graden hoogte. Het hoogtepunt mode moet "Screen" te zijn en de schaduw mode zou moeten zijn "Multiply ', beide met 75 procent dekking. Klik op de "Contour" en "Texture" keuzes en verander het patroon "Cellen (128 x 128 pixels, de Grijswaardenmodus)." Klik ten slotte op "OK" om de laag stijlen dialoogvenster te sluiten.

5 Teken een driehoek op een nieuwe laag met behulp van de veelhoek gereedschap uit de linker werkbalk. Houd de "Control" -toets om de driehoek recht te houden. Uw driehoek moet betrekking hebben op de meeste van uw eerste cirkel. Als u uw driehoek in heel de juiste plek heeft te trekken, selecteer het gereedschap Verplaatsen van de linker werkbalk om de positie aan te passen. Zodra u de driehoek op zijn plaats, ga je een aantal kleinere cirkels te maken. Klik op de originele cirkel en druk op de "Alternate" knop en trek de cirkel aan de kant. Dit creëert een kopie van uw originele cirkel op een nieuwe laag, met dezelfde styling effecten toegepast. Een doos met het stuur moet de cirkel rond. Selecteer een van de hoek stuur; sleep de rand van de box aan de grootte van de cirkel verminderen. Klik op de "move" selector in het midden van de cirkel en verplaats de kleinere cirkel, zodat het samenvalt met de oorspronkelijke cirkel en heeft betrekking op een hoek van de driehoek. Op het groene vinkje om de positie van de tweede cirkel accepteren.

Klik op de kleinere cirkel, druk op "Alternate" en sleep de cirkel naar een andere hoek van de driehoek. Herhaal de positioneringstraject voor deze tweede, kleinere cirkel. Tot slot, maak een derde cirkel op dezelfde manier als de tweede maakte en plaats het over de derde hoek van de driehoek. Klik op de laag die de driehoek houdt en sleep het naar de prullenbak aan de bovenkant van het palet Lagen. Selecteer de laag met de derde kleinere cirkel op "Control" en op de andere twee kleine cirkels, en de oorspronkelijke cirkel. Klik met de rechtermuisknop en kies "Merge down" om de vier lagen te combineren in één. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de laag en hernoem het "Fractal 1."

6 Dupliceren fractal door "Layer" en "Duplicate." Klik op de laag met de naam "Fractal 1 kopiëren." Activeer het gereedschap Vrije transformatie door te drukken, "Control", "Andere" en "T." Houd de toets "Shift" naar beneden en vermindering van de grootte van uw fractal licht, en draai het vervolgens naar links, zodat je kringen nog steeds op de top van elkaar, maar niet helemaal. Uw fractal, druk, "Control" "Shift", "Andere" en "T" (onhandig, maar mogelijk) allemaal op hetzelfde moment af te ronden. Elke keer dat u op deze combinatie, Photoshop reproduceert uw fractal. Doorgaan met behulp van deze combinatie tot je tevreden bent met de lengte van uw fractal zijn.