Hoe om gegevens van een harde schijf naar een andere harde schijf

Hoe om gegevens van een harde schijf naar een andere harde schijf


Het is belangrijk om routinematig reservekopie van de gegevens op een harde schijf. Stroomstoten, natuurrampen en alledaagse huishoudelijke ongevallen kan een harde schijf beschadigen en maken haar gegevens onmogelijk om te herstellen. Zelfs als niets ooit fysiek de harde schijf schaadt, kan het versleten uit het gebruik of geïnfecteerd met een software virus dat zijn gegevens corrumpeert geworden. Eén werkwijze voor het beschermen van de gegevens op een harde schijf is om het over te dragen naar een tweede harde schijf. De tweede harde schijf dient als een back-up, zodat als de primaire vaste schijf is uitgeschakeld, de gegevens van de gebruiker wordt bewaard.

instructies

1 Schakel de computer uit en trek het netsnoer eruit. Open de zaak en sluit de secundaire vaste schijf aan het moederbord met behulp van een seriële ATA-kabel. Steek de stekker van de harde schijf aan op de stroomvoorziening en monteer vervolgens de vaste schijf in de computer geval met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Nieuwe interne 3.5 harde schijven komen verpakt met een kit om de harde schijf te monteren volgens de specificaties van de fabrikant. Sluit de behuizing van de computer, de stekker in het stopcontact en zet vervolgens de computer aan. Wacht tot Windows te laden.

2 Druk op de Windows-toets om het "menu Start en typ" computerbeheer open "in de" Search programma's en bestanden "in. Klik op" Disk Management "in het linkerpaneel van het venster Computerbeheer. Rechtsklik op de nieuwe harde schijf en klik op "Format." Set "Volume label", klikt u op "OK" en vervolgens op "OK" in het venster bevestiging om de harde schijf te formatteren. het formatteren van een nieuwe harde schijf is een snelle manier om het op te zetten voor Windows. formatteren ook krijgt ontdoen van pluis software op de harde schijf door de fabrikant geïnstalleerd.

3 Open het menu "Start" en vervolgens op "Computer" naar een Windows Verkenner-venster te openen. Rechtsklik op de secundaire vaste schijf in het station lijst onder "Computer" in het linker paneel. Klik op "Open in new window" naar een tweede venster van Windows Verkenner te openen. Selecteer de bestanden en mappen te worden overgedragen aan de nieuwe harde schijf, drukt u op de Control (Ctrl) en X toetsen tegelijk, klikt u op het venster van Windows Verkenner van de nieuwe harde schijf en druk op Ctrl en V op hetzelfde moment om de overdracht te starten.

Hints

  • Ctrl + X is de snelkoppeling voor "snijden" een bestand. Plakken van een bestand met Ctrl + V draagt ​​het bestand en wist het uit de oorspronkelijke locatie.
  • Dropbox en SkyDrive Microsoft's bieden gratis online opslag voor back-up van gegevens.
  • Externe harde schijven of interne harde schijven in externe behuizingen eenvoudig aan te sluiten op een computer via USB of Firewire.
  • Bestanden kunnen ook worden overgedragen van de ene harde schijf naar de andere door het branden van de bestanden op schijf of met behulp van draagbare schijven.
  • Enige onderbreking tijdens de overdracht kunnen de gegevens beschadigen.
  • Software die afhankelijk zijn van het Windows-register, inclusief het besturingssysteem, moet opnieuw worden geïnstalleerd na overschrijving naar een nieuwe harde schijf.