Het verschil tussen Dreamweaver MX en Dreamweaver CS4

Het verschil tussen Dreamweaver MX en Dreamweaver CS4


Dreamweaver is een populaire WYSIWYG-editor waarmee gebruikers te klikken en te slepen hun manier om professioneel ogende websites terwijl het helpen van ontwikkelaars die code met de hand hun ambacht van toepassing sneller en gemakkelijker. De serie heeft ondergaan grote veranderingen tussen de MX en CS-serie, wat resulteert in beide programma's met een totaal verschillende feature set. Het leren van de verschillen zal nuttig zijn bij de beslissing of een upgrade voor u geschikt is.

Datum van publicatie

De naam Dreamweaver MX verwijst eigenlijk naar twee verschillende versies van de Dreamweaver-software uitgebracht in 2002 en 2003. De afkorting staat niet voor niets, maar het merk vertegenwoordigd een toenemende focus op de server-side applicaties.

Dreamweaver CS4 werd uitgebracht in het najaar van 2008 na een paar tussenliggende upgrades: Dreamweaver 8 en Dreamweaver CS3. In de tijd tussen deze twee versies, zijn er belangrijke veranderingen in webstandaarden geweest --- de manier waarop Dreamweaver schreef code in 2003 niet voldoen aan de standaard van vandaag, en met de hand codeurs zal de MX-serie vinden biedt weinig hulp met geavanceerde functies die standaard zijn op moderne websites.

CSS-ondersteuning

Zoals Cascading Style Sheets meer populair tussen de release van Dreamweaver MX en CS4 werd, Adobe bracht CSS functies op de voorgrond. CS4 komt voorverpakt met CSS lay-out pagina's, een visuele CSS-editor en een CSS-beheer functie die gebruikers in staat stelt om inline CSS verschuiven naar een aparte stylesheet en vice versa.

live updates

Terwijl Dreamweaver MX gebruikers nodig hebben om bestanden in de browser van hun PC te herladen om veranderingen aangebracht in hun code te bekijken, Dreamweaver CS4 is voorzien van integratie met een native browser engine genaamd Webkit. Deze open source-motor is dezelfde als in het hart van Google Chrome en Apple Safari.

web Standards

Detail-oriented ontwikkelaars zullen blij zijn met de inspanningen CS4 op de weg naar het schrijven van schone, voldoen aan de standaard code. Afgeschreven-tags zoals lettertype zijn verwijderd en vervangen door hun moderne opvolgers. Maar zoals de meeste ervaring ontwikkelaars weten, één van de moeilijkste tricks van web design is niet alleen het maken van code die de officiële normen voldoet, maar dat de individuele eigenaardigheden van de grote browsers omgaat. CS4's Compatibiliteitscontrole functie helpt om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke product werkt in alle browsers en beeldschermresoluties.

Adobe Creative

De rechten op de Dreamweaver-software werd overgenomen door Adobe tussen de release van MX en de CS3 en Dreamweaver werd geïntegreerd in populaire Creative Suite van Adobe. Dit betekent dat de software is compatibel met populaire software zoals Photoshop, en het proces van het importeren en exporteren tussen de twee is sterk vereenvoudigd. Bovendien, Adobe gestandaardiseerd de user interface tussen de twee programma's. Als je ervaren bent met Photoshop, Dreamweaver CS4 menu's zijn veel eenvoudiger om te navigeren en vice versa.

Spry Effects

voorverpakte sets van lijsten, formulieren, navigatie regio's en scripting effecten die in een pagina kan worden aangesloten: de CS-serie heeft Spry-effecten toegevoegd. Ontwikkelaars die schrijven complexe functies voor hun site of vinden zichzelf schrijven repeterende stukjes code zullen blij hoe intuïtief het Spry-widgets zijn.