Hoe te Plaats papier in een inkjet printer

U kunt niet afdrukken zonder papier, dat is duidelijk. Echter, het proces voor het laden van papier in uw inkjet printer is niet altijd duidelijk. Voor elk type media, en alle inkjet printer, zijn er een paar richtlijnen die u moet volgen. Lees dit voordat u papier in een inkjet printer te laden.

instructies

1 Zet de printer. Zorg ervoor dat het op een stopcontact aangesloten en correct zijn geïnstalleerd.

2 Wacht tot de printer te stoppen. Plaats geen papier tijdens het afdrukken of het uitvoeren van enige vorm van onderhoudswerkzaamheden.

3 Bereid uw papier. Zorg ervoor dat het papier rechtop (glanzend, witter of etiket zijde moet naar boven). Zorg ervoor dat alle vellen aan elkaar opgesteld, zoals een pak kaarten.

4 Zoek je papierlade. Sommige printers hebben een handmatige invoer en een automatische invoer. Raadpleeg de documentatie van uw printer om de automatische voeding papierlade te vinden.

5 Plaats uw papier in de lade. Voor 8,5 bij 11 inch (standaard) papier zorg ervoor dat de 8,5 inch zijde zal worden ingevoerd in de printer.

6 Stel de papiergeleider. Dit is het beweegbare stuk op de zijkant van de papierlade. De ene kant zou moeten bewegen en de andere niet zou moeten. Beweeg uw papier zodat de kant die niet beweegt raakt en schuif de papiergeleider, zodat het de andere kant raakt. Sommige papieren gidsen hebben markeringen, zodat u kunt instellen om de exacte afmetingen als je de grootte van uw papier te leren kennen.

7 Zet de papierdiktehendel. Raadpleeg de handleiding om te bepalen welke instelling deze hendel moet op. Over het algemeen, is standaard papier niet een andere instelling en speciale media zoals glanzend fotopapier of enveloppen nodig moet een dikkere instelling te gebruiken. U kunt meestal toegang tot deze hendel op dezelfde manier waarop u toegang tot uw inktpatronen.

8 Laat uw printer niet weet wat het wordt afgedrukt. Als u gebruik maakt van een speciale media, stel vervolgens de opties voordat u afdrukt. Klik op "Eigenschappen" in het dialoogvenster lettertjes voordat je iets afdrukt. Van daar, verander je mediatype om welke soort papier dat u hebt geplaatst.

Hints

  • Fan uw papieren heen en weer voordat de voering op te laden in de printer. Dit voorkomt statische opbouw, die is de belangrijkste oorzaak van het papier vastloopt.
  • Als uw printer het papier niet goed wordt ingevoerd op het eerste, probeer dan het maken van kleine aanpassingen als het probeert te voeden naar de juiste plek te vinden.
  • Raadpleeg de handleiding voor een grondige het laden van papier.
  • Veel printers hebben een CV-knop / annuleren. Dit is om te worden gebruikt wanneer je nodig hebt om papier mid-afdruktaak te plaatsen.
  • Gebruik uw printer niet overbelasten.
  • Vermijd niet-standaard mediatypen zoals losse blad papier met gaten of gevouwen of gekreukeld papier of iets met aangebrachte stempels of stickers. Deze kunnen de printer vastlopen.