Hoe te verwijderen Linux Off van een computer

Hoe te verwijderen Linux Off van een computer


Meestal kan je een besturingssysteem te verwijderen door het verwijderen van alle bestanden van het systeem of door ze te overschrijven met de bestanden van een nieuw besturingssysteem. Linux kan echter moeilijk te verwijderen vanwege de unieke manier waarop het besturingssysteem partities harde schijf van de computer zijn. Een succesvolle Linux uninstall vereist het verwijderen van zowel het Linux-systeem bestanden en de harde schijf partities die zijn gemaakt door Linux.

instructies

1 Plaats een opstartbare DOS-schijf in de computer die de "Fdisk" en "MBR" nutsbedrijven bevat en start de computer.

2 Bij de opdrachtprompt, typ "Lock C:" en druk op "Enter."

3 Wanneer de opdrachtprompt weer verschijnt, type "fdisk / mbr" en druk op "Enter."

4 Typ "p" en druk op "Enter." De computer moet nu worden met een lijst van de partities die op uw harde schijf werden gecreƫerd. Noteer het aantal partities.

5 Type "d" en druk op "Enter." Wanneer u wordt gevraagd, typt u het nummer van de partitie die u wilt verwijderen en druk op "Enter." Herhaal deze stap tot u alle partities op de harde schijf hebt gewist.

6 Type "w" en druk op "Enter." Wees niet ongerust als je ziet foutmeldingen na dit te doen.

7 Typ "q" en druk op "Enter."

8 Plaats een boot disk of de schijf die het besturingssysteem dat u wilt installeren op de computer en start het bevat.

Hints

  • Het verwijderen van het besturingssysteem van de computer kan het onmogelijk maken om de computer op te starten zonder een bootdisk. Heeft uw besturingssysteem niet ongedaan maken, totdat u zeker weet dat u een bootable installatie schijf voor een ander besturingssysteem.