Hoe te gebruiken Apple Genius Zonder Account

Door gebruik te maken van Apple's "Genius Bar" service op zijn retail locaties vereist niet dat u een Apple account hebt, maar eerder een Apple-product dat onderhoud nodig heeft. Als het item is nog onder de garantie, Genius Bar diensten - evenals eventuele reparaties die moeten worden gedaan off-site - zijn volledig gedekt. Als het item aan het einde van de garantieperiode is verstreken, de Apple-medewerker die u helpt informeert u hoeveel u verschuldigd bent. Maak een reservering op de website van Apple voordat u de winkel van uw keuze te bezoeken.

instructies

1 Selecteer eerst de naam van uw staat en dan is de Apple-winkel die u wilt bezoeken uit de "Genius Bar Reserveringen" venster. Klik op de "Reserve" knop.

2 Kies de categorie waartoe uw product behoort - een MacBook Pro, bijvoorbeeld, behoort tot de categorie "Mac". Klik op "Next", selecteert u de datum benoeming en de tijd die past bij uw planning, en klik op "Next" opnieuw.

3 Voer uw voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer in en klik op "Next" om de reservering te bevestigen. Noteer de datum te reserveren bij het moment, zodat u niet vergeet.

4 Aankomen op de Apple Store vijf tot 10 minuten van tevoren van uw reservering tijd. Check in voor uw afspraak bij één van de iPads in de voorkant van de winkel. Als u hulp nodig het inchecken, vraag een Apple Store medewerker om u te helpen. Een Apple-medewerker brengt u naar Genius Bar wanneer is het jouw beurt.