Verschil tussen een SATA en een IDE DVD Drive

Verschil tussen een SATA en een IDE DVD Drive


Met ingang van 2010 zijn twee hoofdtypen van DVD-drives zijn beschikbaar voor computers: IDE en SATA. De twee hebben een aantal gelijkenissen maar over het algemeen, zijn heel verschillend.

kabels

IDE dvd-stations maken gebruik van een IDE-kabel en SATA DVD-drives maken gebruik van een SATA-kabel. IDE kabels zijn brede, lintvormige connectoren die 40 pinnen. SATA kabels lijken meer op Ethernet-kabels en hebben slechts zeven pinnen.

Luchtstroom

SATA DVD-drives zijn voorkeur in termen van ruimte en luchtstroom. De kabels nemen veel minder ruimte op de harde schijf behuizing.

Snelheid

SATA kabel maakt snellere datatransport snelheden dan IDE, volgens de Computer-Hardware Explained website. Echter, vanwege de beperkingen op hoe snel de brander kan eigenlijk de gegevens naar een schijf te schrijven, is er weinig verschil tussen SATA en IDE dvd-stations in termen van prestaties, volgens PC Magazine.

populariteit

SATA kabels en aansluitingen worden steeds een industriestandaard, duwen IDE. SATA DVD-stations worden dus steeds populairder en meestal zijn wat nieuwere systemen.

Technische problemen

Zoals opgemerkt door PC Magazine, drives SATA af en toe lopen in een aantal compatibiliteitsproblemen tijdens de installatie van het systeem. De chipset op sommige moederborden kan niet herkennen of houd de drivers die de data communicatie met de SATA DVD-station mogelijk te maken. Dit is niet een probleem met IDE schijven. Mogelijk moet u een IDE-station alleen maar om het besturingssysteem geïnstalleerd en installeren van de juiste bestuurders SATA.