Feiten over Windows XP

Feiten over Windows XP


Windows XP is een besturingssysteem vrijgegeven en ontwikkeld door Microsoft Corporation. Volgens Microsoft is de "XP" in Windows XP staat voor "ervaring", een voorstelling van "de innovatieve ervaringen die Windows kan bieden aan personal computer gebruikers."

Geschiedenis

Microsoft Windows XP werd uitgebracht in oktober 2001 als de opvolger van Windows 2000.

types

Windows XP is verkrijgbaar in verschillende versies, elk met zijn eigen set van functies verzorgd aan de behoeften van specifieke gebruiker. Deze edities zijn onder andere Windows XP Professional, Windows XP Home Edition, Windows XP 64-bit Edition, Windows XP Media Center Edition en Windows XP Tablet PC Edition.

Kenmerken

Het opknappen van het uiterlijk van oudere Windows-besturingssystemen, Windows XP maakt gebruik van een aantal voorzieningen, waaronder weergave en leesbaarheid aanpassing, klantgericht geluid en spraak opties, muis prestaties maatwerk en een toetsenbord op het scherm.

Verenigbaarheid

Vanwege de populariteit en de levensduur van het besturingssysteem Windows XP, computers met bepaalde versies van Windows 7 in staat zijn van het runnen van een "Windows XP-modus" die gebruikers toestaat om oudere Windows XP-software draaien. Een download is nodig om deze functie in te schakelen, maar computers met Windows Vista en Windows 7 zelden problemen met het uitvoeren de meeste Windows XP-software ervaren.

Ondersteuning

Microsoft & # 039; s ondersteuning van Windows XP eindigt in april 2014. 22 oktober 2010 markeert het einde van Microsoft & # 039; s verkoop en de productie van Windows XP.