Hoe om te controleren het register op virussen

Hoe om te controleren het register op virussen


Virussen in het register en het geheugen en bestandssysteemstructuur van een computer, kan eventueel verspreiden en catastrofaal en negatieve invloed op de prestaties van software, bestanden en apparaten die op de computer. Detecteren virussen zo snel mogelijk vermindert het risico van irreversibele schade aan het systeemregister en verhindert virussen repliceren naar andere delen van de computer en het veroorzaken hetzelfde potentieel onomkeerbare schade.

instructies

1 Open het antivirus programma door te klikken op het menu Start en te klikken op het antivirusprogramma of te klikken op het pictogram op het bureaublad om het antivirusprogramma te openen.

2 Gebruik de juiste menu-opties in uw antivirus programma om de scan-instellingen voor de scan die u gaat starten in stap 3.

3 Gebruik de optie om te scannen op virussen in het register als u alleen om het register te scannen zonder het scannen van andere delen van de computer, zoals de harde schijf en geheugen.

4 Op de optie voor de scan te starten. De hoeveelheid tijd die nodig is om de scan te voltooien register en virussen te detecteren is afhankelijk van de snelheid van de processor van de computer en het aantal artikelen in het register.

5 Na voltooiing van de registry scan, zult u worden gepresenteerd met een lijst van de items in het register die bleken te zijn geïnfecteerd met virussen, indien aanwezig. Terwijl sommige antivirusprogramma's, zoals AVG Antivirus deze items automatisch te verwijderen, moet u nog steeds handmatig de geïnfecteerde items te verwijderen zodra de scan is voltooid. Kies de optie op het antivirus scherm om de items te verwijderen nadat de scan is voltooid.

Hints

  • Hoewel het uitvoeren van een volledige scan van de harde schijf, het geheugen en register zal meer tijd en het gebruik van systeembronnen vereisen, moet u overwegen het invullen van een volledige scan in plaats van een scan waarbij alleen sprake is van het register om te voorkomen dat schadelijke bestanden infecteren andere gebieden van de computer.