Java Trim Functie

Java Trim Functie


Java tekenreeksen tekstgedeelten. De taal Java biedt ontwikkelaars verschillende nuttige functies voor verwerking tekstreeksen, waarvan één de trim methode. De trim methode stroken elke witruimte vanaf het begin of einde van een string. Het roepen van de trim methode op stringvariabelen is eenvoudig, er slechts een enkele regel code. Veel projecten gebruiken methoden zoals versiering van tekst voor het gebruik en de weergave te verwerken.

Doel

Het doel van de trim-functie is te verwijderen voorste en achterste witte ruimte van een tekenreeks variabele of waarde. Witte ruimte kunnen bestaan ​​uit verschillende personages en tekst sequenties. Java-toepassingen te lezen vaak tekst in van externe bestanden, gegevensbronnen of van input van de gebruiker. Deze tekst zal bevatten vaak overtollige tekens die niet nodig zijn zodra het koord is in de applicatie is geïmporteerd. Het niet witruimte te verwijderen kunnen interfereren met de verwerking of het weergeven van strings binnen een user interface, zodat ontwikkelaars vaak kiezen om het te verwijderen.

terugkeer

De string Trim methode retourneert een string kopie. De string terug vertegenwoordigt de string de werkwijze wordt opgeroepen, maar met de spaties uit zowel het begin en einde. Strings zijn onveranderlijk in Java, waardoor een string instantie niet kunnen worden bewerkt, alleen vervangen door een nieuwe reeks. De terugkeer van de trim-methode is dus niet dezelfde snaar, maar een nieuwe met dezelfde karakters gekopieerd naar positie behalve elke witruimtetekens in voor- of achterkant posities. Ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om de terugkeer van de trim-methode als een aparte variabele gebruiken, of om de oorspronkelijke variabele te vervangen door de bijgesneden versie.

Gebruiken

Om de string methode noemen, alles wat je nodig hebt is een string variabele of letterlijke. Het volgende voorbeeld syntax demonstreert het gebruik van de trim-functie op een eenvoudige string variabele die voor het eerst wordt verklaard en een waarde toegekend:

String someText = "Hello";

someText = someText.trim (); // nu "Hello"

Deze code roept de trim methode op "someText" variabele, het retourneren van de nieuwe string minus de spaties aan het begin en einde. De code opnieuw toewijst ook de oorspronkelijke tekenreeksvariabele referentie met de nieuwe tekenreekswaarde.

mogelijkheden

Als de string bekleding methode wordt aangeroepen op een koord of zonder witte ruimte aan het begin of einde, of zonder tekens in het helemaal, zal het gewoon een verwijzing naar dezelfde snaar werd opgeroepen terug te keren. Als de methode wordt verzocht een string met witte ruimte aan één of beide uiteinden, wordt de tekenreeks geretourneerd nature korter in lengte. Ontwikkelaars moeten ook beseffen dat de bekleding enige methode verwijdert spaties uit de uiteinden van het koord, niet van het midden.