Wat te doen wanneer een USB-kabel zorgt voor een laptop niet meer reageert

Wat te doen wanneer een USB-kabel zorgt voor een laptop niet meer reageert


USB-poorten van uw laptop zijn de belangrijkste mechanisme voor het aansluiten van accessoires en randapparatuur. Zonder functionele USB-poorten, zou je niet in staat zijn om een ​​muis, toetsenbord, externe harde schijf of USB-stick aan te sluiten. Als het aansluiten van apparaten op een van de USB-poorten van uw laptop zorgt ervoor dat de computer niet meer reageert, kan het probleem het gevolg zijn van verschillende mogelijke bronnen.

instructies

1 Test het apparaat op een andere USB-poort. Als een van uw poorten problemen ondervindt, kan het vriezen en andere problemen veroorzaken.

2 Test een ander apparaat op dezelfde USB-poort. Als de computer niet bevriest, kan het probleem met het apparaat waarmee u verbinding probeert te maken.

3 Herstart de computer en probeer de verbinding opnieuw. Soms is een snelle herstart is voldoende om eenvoudige problemen te verhelpen.

4 Open Apparaatbeheer door het intikken van "devmgmt.msc" in het Start zoekbalk. Klik op de sectie "Universal Serial Bus controllers", en bekijk de eigenschappen van elke USB-drive. Als er een uitroepteken naast een van de havens, wordt die poort problemen ondervindt.

5 Poging om de stuurprogramma's voor het apparaat dat u verbinding probeert te maken opnieuw te installeren. Sommige apparaten worden geleverd met software-installatie die moet worden toegepast voordat een USB-verbinding tot stand kan worden gebracht.