Hoe naar Link SQL-query's met Visual Basic

Hoe naar Link SQL-query's met Visual Basic


Het koppelen van een SQL-query met Visual Basic vergt het creëren en vervolgens commandant van de SQL-query uit te voeren binnen de Visual Basic-programma dat u aan het bouwen bent. Zowel de Visual Basic Express ontwikkelomgeving en de Visual Studio.NET programmering suite zal u toelaten om te creëren en koppeling SQL queries in uw projecten. De Visual Basic Express ontwikkelomgeving heeft een beperkte SQL-query-programma, en de Visual Studio.NET pakket bevat een volledige SQL-omgeving. Visual Basic Express is een gratis download beschikbaar bij Microsoft. Voor elke SQL-programma goed te laten werken, moet u al een werkende databank, hetzij in Excel, Access, Oracle of SQL klaar om te hechten aan het project.

instructies

1 Open je ontwikkelomgeving, open vervolgens het project dat u bezig bent. Als u een project nog geen hebt, maak er één door te klikken op "Maak" naast "Project." Een nieuw venster wordt geopend. De SQL-query zal werken in een van de soorten toepassingen, maar de makkelijkste manier is om "Windows Form Application" te selecteren. Typ de naam van het bestand in de "Name" in en druk op "OK."

2 Navigeer naar de bovenste menubalk en klik op "Data." Kies "Add New Data Source." Volg het scherm om de database toe te voegen aan uw project. De box zal sluiten als u klaar bent.

3 Klik op "Data" opnieuw in de top menu-opties. Kies "Add Query", en een nieuwe doos opent toont u de velden die u in uw database gemaakt. Klik op "Query Builder" aan de onderkant. Het venster vraagbouwer wordt geopend.

4 Verplaats de grenzen van het venster-query-gebouw, zodat u zich volledig alle aspecten voor u beschikbaar kan zien. Het bovenste gedeelte toont de database velden. Unclick de velden die u niet wilt SQL-query sorteren. Bijvoorbeeld, als je nodig hebt om alle auto's die tussen de jaren 1976 en 1985 te vinden, dan unclick gebieden zoals "Motorfietsen", "Trucks" of "Last Name" omdat deze velden niet aan de zoekactie.

5 Spring naar beneden naar de volgende sectie om te kiezen hoe u de velden die u sorteert om weer te geven. Klik op "Output" als het nog niet is ingeschakeld. Kies het "Sort Type" en "Sort Order." De onderstaande venster toont de actuele SQL-query als het is gemaakt.

6 Klik op "Uitvoeren Query" om het te testen. Het uitvoeren van het hetzelfde is als commandant om te draaien, en het uitvoeren hiervan krachtdadig verbindt de SQL-query om uw Visual Basic-project. Klik op "OK" als je klaar bent.

Hints

  • Noem de variabelen in het programma, evenals de velden in uw database met woorden die duidelijk laten zien wat het item vertegenwoordigt. Bijvoorbeeld, de naam van een kleur veld "Color", niet "Veld 2", of de naam van een achternaam veld "Last Name" niet "Veld 3." Dit zal u helpen bouwen van uw SQL-query's met minder verwarring, waardoor u een verhoogde kans dat je programma naar behoren zal werken. U kunt altijd de SQL-query verwijderen uit binnen de bouwer raam query en opnieuw beginnen bouwen en het koppelen van een nieuwe SQL query om uw project als je merkt dat je een fout gemaakt.