Hoe maak reliëf Type in Photoshop

Embossing soort zorgt voor een driedimensionaal effect, waar de het type hierboven wordt verhoogd of onder het oppervlak gedrukt, vaak gezien op officiële documenten, leer ambachten en metaalbewerking. Photoshop heeft een reliëf effect dat bootst dit driedimensionale uitstraling, en je kunt het gebruiken om de tekst op een grafische of afbeelding opvallen te maken. Randen kunnen hard of zacht zijn, kan het reliëf soort worden gestructureerd of glad, en je kunt zelfs de verlichting en de schaduwen om het effect subtieler te maken, of om uw woorden eruit zien alsof ze springen uit het scherm te wijzigen.

instructies

1 Open een project of afbeelding in Photoshop. Klik op de "Horizontal Type Tool" in het menu Extra.

2 Klik op de "karakter" paneel en selecteer het lettertype, de lettergrootte en de kleur voor uw tekst.

3 Klik op het venster afbeelding en houd de muisknop ingedrukt. Sleep de muis over het doek om een ​​tekstvak te tekenen, dan laat de muisknop los. Typ de woorden die u wilt.

4 Klik op de "Move Tool" in het menu Extra. Klik op de tekst om zijn positie te verplaatsen, indien nodig.

5 Klik op het menu "Layer" en selecteer "Layer Style." Klik op "Bevel en Reliëf." Het venster Layer Style geopend.

6 Klik op het vak "Voorbeeld" om een ​​vinkje te plaatsen in de doos, zodat u kunt zien hoe de wijzigingen die u aanbrengt in de Layer Style opties van invloed op de tekst.

7 Klik op "Reliëf" in het menu "Style" in het hoofdstuk "Structuur" van de opties. Verplaats de richting van het reliëf functies door te klikken op "Up" of "Down." Verplaats de schuifregelaars om de diepte en de omvang van het reliëf te veranderen. Verplaats de "Zachter" schuif om de lijnen van het reliëf hard of zacht en wazig te maken.

8 Gebruik de "Shading" opties om de hoek van reliëf te veranderen en glans contouren, en de highlights en schaduwen van het reliëf variëren met de "Highlight Mode" en de opties "Shadow Mode".

9 Voeg een patroon aan het reliëf effect door "Texture" in het menu 'Blending Options ". Verander het patroon, het patroon omvang of het patroon diepte, of omkeren het patroon met behulp van de opties.

10 Verander de contour van de rand van het schrijven door "Contour" te selecteren in het menu 'Blending Options ", selecteer vervolgens de contour stijl die ziet er het beste voor uw tekst uit de opties" Contour Elements ".

11 Klik op "OK" als u tevreden bent met de effecten die u hebt gemaakt zijn.