Hoe te verbinden Twee computers via een hub

Het aansluiten van twee of meer computers kunt u gegevens, bestanden en printers delen. De meeste nieuwe computers zijn uitgerust met een Ethernet-netwerk kaarten al geïnstalleerd. De meeste besturingssystemen hebben ingebouwde tools waarmee u eenvoudig netwerken en het delen van bestanden mogelijk te maken. Voordat je het weet, word je een netwerk als een pro.

instructies

1 Power-up beide computers en de hub. Vind uw computers 'ethernet-aansluitingen. Ze bevinden zich aan de buitenkant van uw computers en net zo uitzien als de telefoon-aansluitingen, maar een klein beetje groter. Ethernet-aansluitingen maken deel uit van uw netwerkkaarten en zijn ingebouwd in alle moderne computers. Netwerkkaarten kunnen uw computer naar andere computers en het internet te praten.

2 Steek het ene uiteinde van een CAT5 kabel in de computer A's ethernet-aansluiting, en het andere uiteinde van dezelfde kabel aan op de hub.

3 Sluit een uiteinde van de andere CAT5-kabel in computer B ethernet aansluiting en het andere uiteinde van dezelfde kabel in de naaf.

Hints

  • Als u slechts twee computers, kunt u dit doen zonder het gebruik van een hub. gewoon gebruik maken van een cross-over CAT5 kabel om de computers direct met elkaar te verbinden de netwerkkaart.
  • Om mappen op computer A bereikbaar vanuit computer B te maken, klik met de rechtermuisknop op een willekeurige map op de computer A en kies "delen" om ze te laten delen. Vice versa om hetzelfde te doen voor B naar A.