Hoe maak je een SHW File Play

Hoe maak je een SHW File Play


Een presentatie bestandsformaat, een SHW bestand bevat dia's gemaakt door de Windows-programma Corel Presentations, een diavoorstelling creatie programma dat deel uitmaakt van WordPerfect Office. Corel Presentaties kunt u presentaties die afbeeldingen, tekst, video, graphics en zelfs audio tracks bevatten. Slideshows met de ".shw" extensie kunnen worden afgespeeld rechtstreeks met Corel Presentations of door het bestand als een Microsoft PowerPoint-presentatie op te slaan. Corel Presentations is beschikbaar als een gratis proefperiode voor Windows 7, Vista en XP-systemen. Het programma werkt niet op een Mac of Linux-systeem.

instructies

Het downloaden van Corel Presentations

1 Navigeer Internet browser van uw computer naar de "WordPerfect Office X5 - Standard - Free Trial" link (corel.com/servlet/Satellite/us/en/Product/1207676528492#tabview=tab7) en klik op "Download Now" knop.

2 Klik op "Run" wanneer de "Open File - Security Warning" dialoogvenster verschijnt. Klik op "Yes" als de "User Account Control" dialoogvenster verschijnt. De Corel installer wizard start. Klik op de cirkel naast "Corel Presentations 'en klik op' Volgende '.

3 Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien. Klik op "Finish" als daarom wordt gevraagd.

Het openen van de "SHW" bestand

4 Klik op "Start", "Alle programma's" en "Presentaties X5." Klik op "Doorgaan" op het "WordPerfect Office X5" dialoogvenster. Vul uw e-mailadres en een wachtwoord om het programma te registreren op uw computer en klik op de knop 'Verzenden'.

5 Klik op "Doorgaan." Corel Presentations X5 wordt geopend. Klik op de cirkel naast "Presentaties Mode" en klik op "OK." Klik op "Annuleren" op de "Master Gallery" dialoogvenster.

6 Klik op "File" en "Open." Navigeer naar de map met de ".shw" bestand dat u wilt openen. Dubbelklik op de bestandsnaam om het bestand te openen.

7 Klik op "View" en vervolgens op "Play Slide Show ...." om de presentatie af te spelen.

Converteren naar PowerPoint-formaat

8 Klik op "File" en "Opslaan als." Klik op de pijl naast het "type File :." Klik op "MS PowerPoint 2007."

9 Voer een naam voor uw presentatie bestand in het "Naam File:" box. Klik op de pijl omlaag naast "Opslaan in:" en navigeer naar de map die u wilt de geconverteerde SHW-bestand in op te slaan.

10 Klik op 'Opslaan'. De SHW bestand opslaan als een Microsoft PowerPoint-bestand en zal worden bekeken op elke computer met PowerPoint 2007 of 2010 zijn.

Hints

  • Als het opslaan van een SHW bestand als een PowerPoint-bestand, zul je een verandering in de lay-out van de dia's evenals hoe grafische elementen zijn gerangschikt merken. U kunt de veranderingen te corrigeren nadat u het bestand in PowerPoint openen.