Hoe het opzetten van een ad hoc-netwerk op je laptop

Wanneer u een paar bestanden of een printer in zeldzame gevallen te delen en uw budget zal niet toestaan ​​dat voor een draadloze router, overwegen de oprichting van een ad-hoc draadloos netwerk op uw laptop. Ad hoc netwerken kunnen tijdelijk of permanent, afhankelijk van het geval, aangezien de term eigenlijk betekent "tot een einde." Veiligheid is een onderwerp dat met alle netwerken moeten worden aangepakt en ad-hoc netwerken zijn geen uitzondering. Microsoft heeft de nodige software in Windows te implementeren en te vergrendelen uw ad-hoc netwerk voorzien.

instructies

1 Klik op "Start" en klik op "Verbinding maken."

2 Klik op "Stel een verbinding of netwerk." Klik op "Opzetten van een draadloos ad hoc netwerk" en klik op 'Volgende'. Lees de uitleg over de ad hoc netwerken en klik op 'Volgende'.

3 Voer een naam voor uw ad hoc-netwerk in het vak "Network naam." Je moet een obscure naam te selecteren, zodat tiener middelbare hacker je buurman het niet zal associëren met jou. Bijvoorbeeld, in plaats van "TheJoneses" je moet noem maar op iets als "rat14set."

4 Kies uw encryptie-niveau. Terwijl WEP zorgt voor een niveau van veiligheid die u nodig heeft om de connectiviteit te bieden aan een aantal oudere besturingssystemen, WPA of WPA2 zijn allebei beter. Niet kiezen voor "No encryption" of uw gegevens zal beschikbaar zijn voor elke drive-by hacker die uw netwerk ziet en kunt aansluiten.

5 Voer uw beveiligingssleutel (vereist door de WEP en WPA), dat is een reeks van 8-63 alfanumerieke tekens. De letters zijn hoofdlettergevoelig dus vergeet niet om te schrijven van de sleutel die u precies invoeren zoals je het in te voeren. U heeft deze sleutel nodig voor het opzetten van andere apparaten op het draadloze netwerk.

6 Klik op "Next" en Windows zal uw draadloze ad hoc netwerk te maken. Een panel moet worden weergegeven met een bericht van die strekking.

7 Meld u aan op een andere computer en scannen op draadloze netwerken. Uw nieuwe netwerk moet worden weergegeven in de lijst met beschikbare netwerken. Selecteer uw ad hoc naam van het netwerk en klik op "Connect". Je moet nu in staat met uw laptop om te communiceren via het draadloze ad hoc netwerk.