Wat doet het formatteren van een schijf Mean?

Wanneer u een besturingssysteem te installeren en opnieuw beginnen op uw schijf, de oplossing is om het te formatteren. Formatteren van schijven geeft je een frisse, nieuwe en lege disk. U kunt profiteren in vele opzichten van het formatteren van een schijf, maar moet het alleen doen wanneer dat nodig is.

Wanneer moet ik mijn schijf formatteren?

U moet uw harde schijf formatteren als er problemen zijn met de structuur van de schijf hebben ervaren, of u wilt vers te beginnen. Houd er rekening mee dat het formatteren van de schijf betekent dat je alle gegevens zal verliezen op die schijf.

Wat voor soort schijven kan ik opmaken?

Schijven kunnen worden geformatteerd omvatten harde schijven en verwijderbare herschrijfbare media (bijvoorbeeld floppy disks, DVD-RW, CD-RW's, etc.). In al deze verschillende soorten schijven, formatteren Dezelfde functie. Elke schijf heeft zijn eigen bestandssysteem aan te formatteren. Je moet verstandig kiezen welk bestandssysteem u wilt gebruiken.

Wat is een File System?

Een bestandssysteem is een manier voor het besturingssysteem om de organisatie en de indexering van bestanden te herkennen. Zonder een bestandssysteem, de schijf is slechts een louter verzamelen van grondstoffen die niet meer draait en. Een schijf kan niet bestanden op te slaan zonder een bestand. Een voorbeeld van een bestandssysteem is CDFS, het bestandssysteem voor compactdiscs (CD's).

Hoe kan ik mijn harde schijf formatteren?

In Microsoft Windows, het formatteren van uw harde schijf is soms net zo eenvoudig als met de rechtermuisknop op de schijf op mijn computer en te klikken op "Format." Echter, als u wilt uw systeem schijf te formatteren, zult u een opstartbare cd-rom of dvd die het bestandssysteem informatie en een programma dat uw schijf formatteert, zonder te hoeven opstarten van uw schijf besturingssysteem bevat nodig. Meestal is installatie van het besturingssysteem schijven geven u de mogelijkheid van het formatteren van de schijf voor het installeren van het besturingssysteem.

Hoe lang duurt het om mijn schijf te formatteren?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid data opslag van uw schijf, en, belangrijker nog, de hoeveelheid ruimte die u op de partitie die u formatteert toegewezen. Met andere woorden, een 200GB schijf partitie sneller dan een 1TB partitie te formatteren.