Hoe te exe-bestanden uitvoeren in Cmd

Hoe te exe-bestanden uitvoeren in Cmd


De Windows command line utility (cmd) biedt u de oude MS-DOS-opdrachtregel die gebruikt werd met oudere computers. De command line wordt nog steeds gebruikt door sommige netwerk- en systeembeheerders om snel te typen opdrachten en uit te voeren nutsbedrijven. U kunt EXE-bestanden uitvoeren vanaf uw Windows command line, zolang je de opdrachtregel naar de juiste directory wijzen en typ de juiste EXE-bestand naam.

instructies

1 Klik op de Windows "Start" knop en voer "cmd" in het tekstvak. Druk op "Enter" om de commandoregel te openen.

2 Typ "cd \" aan de opdrachtregel wijzen op de "C:" root directory. Nu, type "cd directory" in de opdrachtregel en druk op "Enter", waar "directory" is de locatie van uw EXE-bestand. Bijvoorbeeld, als je wilt naar een bestand met de naam "myexe.exe" uit te voeren in de "myfolder" directory, type "cd myfolder."

3 Typ "exefile.exe" en druk op "Enter." Vervang "exefile.exe" met uw eigen EXE-bestand. De command line utility voert het bestand. Als het uitvoerbare bestand opent een venster, dan een venster wordt geopend. U kunt deze vorm van executie bestand gebruiken voor een uitvoerbaar bestand op uw computer.