Basic Computer lessen voor senioren

Senioren vaak vinden zichzelf meer tijd op hun handen als ze ouder worden en liefde te communiceren met vrienden en familie. Computers zijn een geweldige manier om de communicatie te openen met jongere generaties. Senioren kunnen leren om de computer te gebruiken met een paar eenvoudige lessen. Voordat u begint te onderwijzen, te achterhalen of de senior heeft problemen met het gezichtsvermogen of mobiliteit in zijn handen. Mogelijk moet u een speciale muis te gebruiken of de grootte van het scherm voor hem in staat zijn om de computer te gebruiken met gemak.

Keyboarding

Begin met haar instrueren hoe u het toetsenbord te gebruiken. Begin met het toont haar het huis rij van de computer sleutels, en hoe ze deze toetsen als ze typen zal gebruiken. Nadat je haar laten zien hoe het huis rij toetsen gebruiken, de spatiebalk, voer en tab-toets, gratis gebruik maken van het typen software haar gebruikt om het typen te krijgen. Ga er niet vanuit dat ze niet hoeft te typen ervaring. Als ze weet hoe om te typen, maar wil graag haar vaardigheden te frissen, kan een aantal online programma's worden gebruikt om haar te helpen bij het honen deze vaardigheid.

de muis te klikken

Laat zien hoe de computer muis werkt. Maak hem vertrouwd met de linker en rechter muisknoppen. Laat hem zien hoe om te klikken en slepen met de muis. De Green River Community College website biedt gratis informatie die foto's over hoe de muis te gebruiken voor basis computergebruik omvat. Een muis is fundamenteel voor een computer.

Senioren doorgaans dol op games, vooral kaartspellen te spelen. Zoek een kaartspel dat hij kan spelen, dat zal hem helpen de praktijk zijn muis vaardigheden.

Het internet

Zodra ze de fundamentele keying en de muis vaardigheden onder de knie, de invoering van haar op het internet. Begin met het tonen van haar een internetbrowser en uit te leggen hoe het werkt. Help haar bookmark basic sites die ze ze willen bezoeken. Het opzetten van een e-mailaccount voor haar, zodat ze kunnen beginnen om te communiceren met vrienden en familie. Als ze raakt in de war, noteer de stappen, zodat ze niet hoeft te maken over hen herinneren.

E-mail

Een geweldige manier om mee te doen met vrienden en familie te krijgen is om e-mail te gebruiken voor de communicatie. Geef een korte les van hoe je een e-mail te openen, hoe je een e-mail en hoe je e-mail te verwijderen sturen. Stuur hem een ​​paar e-mails, zodat hij kan zien wat er zal gebeuren wanneer ze nieuwe e-mails ontvangen. Noteer de stappen, zodat hij kan hen volgen.

Microsoft Gereedschap

Neem even de tijd om haar te laten zien hoe u Microsoft's suite van producten te gebruiken. Laat haar zelfvertrouwen met behulp van Microsoft Word te krijgen. Geef haar voorbeelden van hoe ze haar chequeboek in balans kunnen brengen of een boodschappenlijstje in Microsoft Excel, en haar te laten zien hoe u Microsoft Outlook gebruiken voor e-mailen. Microsoft-producten omvatten ook een set van de toegankelijkheid gereedschappen. Laat haar zien hoe deze tools te gebruiken om het scherm en het pictogram te vergroten.