Is Irfanview veilig te gebruiken?

Is Irfanview veilig te gebruiken?


Irfanview is een gratis foto-editing programma online beschikbaar. Zoals met alle software verkregen op deze wijze, is slechts zo veilig als de bron van de download.

Functie

Irfanview is veelzijdige software die wordt gebruikt door beginners en professionals om automatisch of handmatig vergroten of verkleinen, bijsnijden en aanpassen van kleuren.

aanbevelingen

Irfanview ontwikkelaar Irfan Skiljan raadt het downloaden van zijn software via Cnet.com. Cnet regelmatig scant voor zijn downloads op virussen, en is een van de veiligste plaatsen om software te downloaden, zegt Chris Pirillo, voorzitter van lockergnome.com, in een CNN-technologie column april 2009.

Mogelijke problemen

Secunia.com zegt de Irfanview 3.x en 4.0 kunnen kwetsbaar zijn voor malware en waarschuwt gebruikers om geen bestanden met de extensie .pal openen, tenzij ze de bron vertrouwen.

andere sites

Omdat het een gratis programma, verschijnt Irfanview op meerdere websites. Eén persoon meldde problemen met zijn computer na het downloaden van MySpace, volgens Siteadvisor.com.

Deskundig advies

Pirillo zegt om te voorkomen dat het downloaden van websites die "knipperende tekst reclame gratis downloads 'en zijn geschreven in gebrekkig Engels.