Computer Problemen vs. Problem Solving

Computer Problemen vs. Problem Solving


Vanwege de enorme hoeveelheid van software en hardware specificaties beschikbaar, een of meer problemen plotseling voordoen. Of een dergelijke kwestie is afgeleid van het product in kwestie of door een derde punt, het bepalen van de belangrijkste oorzaak is een cruciale stap in de richting van het oplossen van de zaak. Hierdoor moeten gebruikers verschillende probleemoplossingsmethoden voeren voordat uiteindelijk benaderen het probleem oplossen fase. In dit opzicht oplossen elk probleem soms iets anders dan oplossen van het probleem bij de hand.

Problemen met Mysterious Problemen

Probleemoplossing begint vaak door het analyseren van een bepaald symptoom of een reeks problemen. De oorzaak van deze problemen is echter meestal niet bekend. Dit kan onder meer mislukking voor een programma om goed te installeren of te starten na de installatie plaatsvindt. Hoewel veel problemen specifieke foutmeldingen te produceren, kunnen anderen dubbelzinnige of te vaag zijn voor gebruikers om een ​​onmiddellijke oplossing te benaderen. In andere gevallen, computer problemen niet aan foutcodes bieden helemaal, je dwingt om alleen te werken met de huidige gedrag.

Het oplossen Known Issue

Problemen oplossen soms verschilt van de procedures voor het oplossen van problemen, zoals u al de oorzaak van het symptoom (s) bij de hand mogen weten. Als de wortel van het probleem bekend is, kunt u overgaan tot het op te lossen met alle middelen die nodig zijn. Het oplossen van dergelijke kwesties kan omvatten het herstellen of de software of hardware in kwestie te vervangen. Als het besturingssysteem niet kan worden opgestart als gevolg van ontbrekende belangrijke bestanden, bijvoorbeeld, kunt u deze opnieuw installeren of gebruik een heel ander systeem helemaal.

Problemen oplossen Technieken

Vanwege mogelijk complexe situaties kan het oplossen van problemen sterk richten op trial and error mechanica, wat kan verzetten tegen meer directe methoden die door probleemoplossende technieken. Een algemene maar effectieve werkwijze omvat proces van eliminatie. Bijvoorbeeld, wanneer een functie plotseling niet meer werkt, kunt u het laatste systeemherstel wijziging die in de hoop van het isoleren van het probleem heeft plaatsgevonden ongedaan te maken. Om de bron goed te identificeren, is het raadzaam dat u er een mogelijkheid op een moment proberen.

Direct Vs. complex Solutions

Als er een probleem al is geïdentificeerd, kan het oplossen van problemen oplossingen met succes worden verkregen met weinig extra kritisch denken. Problemen kunnen echter meerdere testtechnieken nodig, vooral als het probleem intermitterend. Bijvoorbeeld kan een computerapplicatie verlopen maar soms botsen willekeurig. Dit kan worden veroorzaakt door conflicterende systeemdiensten (incompatibiliteit), een hardware defect of door het programmeren van bugs in de broncode van de toepassing. Afhankelijk van de oorzaak, kan een besluit niet aan de eindgebruiker; in plaats daarvan te vertrouwen op een toekomstige programmaversie kunt de enige manier om het oplossen van het probleem.