Hoe te bekijken TIF Images

TIF (Tagged Image File Format) beelden ondersteunen tot 48 pixels per bit en werken met alle platforms, waaronder Unix, Mac en Windows. De commerciƫle grafische industrie standaard, wordt de TIF-formaat vaak gekozen voor professionele archivering, vanwege zijn elasticiteit samen met de hoge resolutie capaciteit. TIF compressieformaten zijn 'lossless' (ze geen beeldgegevens informatie verliezen wanneer gemaakt), terwijl de JPEG-bestanden zijn niet helemaal.

instructies

Met behulp van de Windows Image Viewer

1 Hoe te bekijken TIF Images

Dubbelklik op de afbeelding TIF op het bestand te openen. Windows Picture en Fax Viewer zou moeten openen en het beeldbestand weer te geven. Dit programma is opgenomen in Windows XP. Windows Vista maakt gebruik van Windows Photo Gallery voor het bekijken van foto's.

2 Gebruik de pictogrammen op de werkbalk om de beeldweergave aan te passen door het vergroten, te verminderen of uit te breiden op de afbeelding om het scherm te vullen. Als het beeldbestand is niet visueel duidelijk is, ga dan naar stap 3.

3 Verlaat de viewer en klik met de rechtermuisknop op het TIF beeldbestand.

4 Hoe te bekijken TIF Images

Kies 'Openen met' en kies vervolgens een ander image viewer. Als er geen opties meer beschikbaar, zie de volgende sectie te vinden en te downloaden een ander beeld te bekijken programma.

5 Hoe te bekijken TIF Images


Maak de beeldgrootte groter of kleiner als nodig is voor de gewenste weergave in uw nieuwe programma.

6 Klik op de "X" in de rechterbovenhoek om de kijker af te sluiten.

Het vinden van een andere Bekijkt Program

7 Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding TIF-bestand en selecteer 'Programma kiezen. "

8 Hoe te bekijken TIF Images

Selecteer "Zoek naar het juiste programma op het web."

9 Kies een programma van een betrouwbare fabrikant in de Internet zoekresultaten (zie bronnen) genoemd. Download en installeer het nieuwe programma.

10 Stel uw computer altijd open te stellen TIF beelden met behulp van die specifieke viewing software. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies 'Eigenschappen'. Op het tabblad Algemeen, naast 'opent met, "drukt u op" Change ". Selecteer de kijker uit de lijst. Dit zal uw standaard viewer software blijven voor dat type bestand totdat u deze wijzigt.

Hints

  • gedownloade beelden opslaan als TIF-bestanden voordat ze te converteren naar andere formaten. Omdat deze afbeeldingen geen compressie tijdens het maken niet verliezen, zijn ze zeer geschikt voor hoge-resolutie foto's, vooral wanneer de gegevens uit.
  • Als het beeld niet als TIF opgeslagen, de beeldkwaliteit dan niet lijden bij aansluitende omzetting naar andere formaten. Het hangt allemaal af van de resolutie op het moment dat de foto werd opgeslagen in het oorspronkelijke formaat.