Hoe kan ik een WMV spelen in een Media Player

Windows Media Video --- of WMV --- is een eigen video-indeling gemaakt door Microsoft om te spelen op Windows-pc's. Een mediaspeler, en het besturingssysteem van de computer, moet verenigbaar zijn met het WMV-formaat om te kunnen de video spelen. Er zijn een aantal mediaspelers die WMV-videobestanden kan afspelen. Elke kamer is gratis te gebruiken. Sommige vereisen echter de toevoeging van een speciaal programma, zodat het besturingssysteem van de computer van de WMV-formaat kan herkennen.

instructies

PC WMV Media Player

1 Start de Windows Media Player die wordt meegeleverd met het Windows-besturingssysteem. Klik op "Start", "Alle Programma's" en selecteer vervolgens Windows Media Player.

2 Selecteer "Open file" van het "File" drop-down menu aan de linker bovenkant van het hoofdscherm van de Windows Media Player. Navigeer naar het WMV-bestand op de harde schijf. Dubbelklik op het WMV-bestand om het venster te sluiten.

3 Druk op de knop "Play" aan de onderkant van het hoofdscherm van de Windows Media Player om het WMV-bestand afspelen starten. Druk op de "Stop" knop die is vervangen door de "Play" knop wanneer u klaar bent met het bekijken. Stoppen met het programma Windows Media Player.

Mac WMV Media Player

4 Download de gratis Media Player voor Mac van de Microsoft-website. Dubbelklik op het bestand eenmaal gedownload. Volg de menu's om het programma te installeren.

5 Dubbelklik op de "Media Player voor Mac" programma dat is de binnenkant van de map "Applications".

6 Sleep het WMV-bestand naar het pictogram van de Media Player voor Mac-programma. Het symbool in het dok dat ofwel onderaan het scherm of naar links van het scherm.

7 Wacht als een video-venster met het eerste frame van het bestand WMV op het bureaublad verschijnt.

8 Klik op de knop "Play" op de bodem van het videovenster om het te beginnen met spelen. Druk op de knop "Stop" op de bodem van het videovenster te stoppen met spelen als u klaar bent met het bekijken. Stoppen met de Media Player voor Mac-programma.

Mac inwerkende Media Player

9 Download een programma dat de Mac OS X-besturingssysteem zal toelaten om het WMV-bestandsformaat herkennen --- bijvoorbeeld de gratis Flip4Mac programma of de gratis Perian programma.

10 Dubbelklik op het bestand eenmaal gedownload. Volg de commando's in de vensters die verschijnen om het programma te installeren. Start de Mac nadat de installatie is voltooid om de installatie te voltooien.

11 Start de "QuickTime Player" programma dat wordt meegeleverd met de Mac OS X door te dubbelklikken op het pictogram in de map 'Programma's'.

12 Sleep het WMV-bestand naar het pictogram van de QuickTime Player-programma. Het symbool in het dok aan de linkerzijde van het scherm of onder aan het scherm.

13 Wachten op een video-venster dat verschijnt met de naam van de categorie├źn aan de top midden WMV-bestand. Druk op de "Play" knop op de controle balk aan de onderkant van het videovenster naar het WMV-bestand af te spelen. Druk op de knop "Stop" op de bodem van het videovenster wanneer u klaar bent. Stoppen met QuickTime Player.

Hints

  • De WMV-bestandsformaat is niet compatibel met de meeste van de mobiele Media Player programma gebruikt op iPods, Zunes, MP3-spelers en dergelijke - het bestand converteren naar een compatibel formaat om het te gebruiken.