Sonar & Sonography Projects

Sonar & Sonography Projects


Sonar is de verkorte vorm van Sound Navigatie en Ranging. Sonar tools worden gebruikt in onderzeese navigatie naar de schepen op te sporen, met hen te communiceren en navigeren onderwater landschappen. Sonar gebruikt de principes van de voortplanting van het geluid, en stuiteren geluidsgolven te bedienen. Sonar als een technologie is verdeeld in twee categorie├źn, passieve en actieve sonar sonar. Passieve sonar apparatuur luisteren naar de geluiden gegenereerd door andere schepen. Actieve sonar verslagen geluidsgolf echo's als een manier van navigeren.

Hoe Sonar Works

Sonar technologie is een eenvoudig proces waarbij meetbare geluidsgolven worden uitgezonden en de echo wordt gebruikt om het omringende landschap te identificeren. Geluidsgolven verspreid in het milieu wanneer een geluidsgolf wordt uitgezonden. Wanneer geluidsgolven een voorwerp geraakt, sommigen van hen zijn terug te vinden. Bijvoorbeeld, wanneer u luid schreeuwen uit in een canyon, hoor je de echo van je stem als gevolg van de geluidsgolven die worden gereflecteerd door de canyon muren. Dit fenomeen is natuurlijk gebruikt door walvissen en vleermuizen. Een sonar machine maakt gebruik van gereflecteerde geluidsgolven om de onmiddellijke wereld in kaart omheen.

Mapping Onderwater Landschappen

Sonar technologie wordt ook gebruikt voor onderwaterlandschap mapping. Hierbij is de afstand, vorm en formaties op de oceaanbodem in kaart gebracht. Een onderwater luidspreker geeft de geluiden, en als ze teruggestuurd naar het schip, is onderwater topografie vastgelegd. De vorm van de oceaanbodem in kaart worden gebracht en onderzocht met behulp van geluidsgolven. Met behulp van geometrische berekeningen en grafische beeldvorming, wordt de zeebodem nauwkeurig in kaart gebracht, hoewel het niet kan worden gezien met het menselijk oog.

medische toepassingen

Sonar technologie wordt ook gebruikt voor ultrasone metingen in de gezondheidsindustrie. Hoogfrequente geluidsgolven, geregisseerd door middel van een computersysteem, projecteert een beeld van binnenuit het lichaam op een scherm. In sommige gevallen worden sondes in het lichaam geplaatst tijdens het opnemen gynaecologische echo. In de meeste gevallen echter de ultrasone sonar stelt interne beelden zonder indringende procedures. Ultrasone technologie wordt veelvuldig gebruikt in de therapeutische, klinische en interventionistische toepassingen.

Oil Exploration

Een ander gebied waar sonar technologie in de volksmond wordt gebruikt, is de olie-exploratie op volle zee. Drillers aanvankelijk maak een seismisch onderzoek waarbij geluidsgolven en trillingen. Nadat ze gebieden met een hoge waarschijnlijkheid van die oliereserves te identificeren, zij gebruiken sonar naar de oceaanbodem te lezen en om de meest geschikte olieboringen locaties te bepalen. Op basis van sonar verkenningen, ze identificeren van de meest veelbelovende locaties om boorplatforms te zetten.