Hoe maak je een Top-Level Menu in de WordPress Admin aanmaken

De admin gebied van WordPress - ook wel de "dashboard" - bestaat uit een sidebar en verschillende schermen, zoals de "Edit Post" of "Install Thema's" schermen. De zijbalk bevat top-level menu-items en submenu's, zoals "Appearance" en onder dat, "Menu's", "Edit" en anderen. Bij het maken van een thema opties pagina voor uw thema, kunt u een top-level menu link die wordt aangesloten op die pagina in uw "functions.php" bestand toe te voegen. Deze top-level menu-item zal gebruikers een gemakkelijke manier om thema opties te krijgen zonder dat er een andere menu's te geven.

instructies

1 Meld u aan bij WordPress en ga naar "Editor" onder de "Appearance" submenu. Klik op de link naar de "functions.php" bestand.

2 Ga naar de onderkant van de functies bestand code en voeg uw nieuwe code net boven de uitgang PHP begrenzer "?>" Tag. Verklaar een nieuwe functie die het menu op het hoogste niveau zal toevoegen aan uw admin zijbalk:

functie add_admin_menu () {

}

3 Gebruik de "add_options_page ()" functie in uw nieuwe functie om een ​​nieuwe top-level menu te maken:

functie add_admin_menu () {

add_options_page ( 'Page Title Here', 'Menu titel Here', 'manage_options', 'menu-naaktslak', 'menu_page_function');

}

Om dit af te breken: "Pagina Title Here" is de titel van de pagina een gebruiker laadt na het klikken op het nieuwe menu-koppeling; "Menu Title Here" is de titel van de link zelf; "Menu-slug" is een slak moet u uw menu te geven; en "menu_page_function" is de naam van een functie die de nieuwe pagina creëert. Do not "manage_options ', hoewel veranderen.

4 Een functie die de inhoud van de nieuwe pagina uitgangen. Dit is de pagina van de gebruiker te zien na het klikken op het nieuwe menu-item in de admin zijbalk. Overeenkomen met de naam van de functie om de naam die u gebruikt in plaats van "menu_page_function" in de "add_options_page ()" code:

functie menu_page_function () {

echo '<div class = "wrap">';

echo '<h2> titel van de pagina </ h2>';

echo '</ div>';

}

Het bovenstaande voorbeeld toont alleen hoe u een titel toe te voegen aan deze pagina. Schrijf HTML-code binnen de functie om de pagina te maken.

5 Voeg de "add_action ()" functie om WordPress te vertellen naar de top-level menu bouwvoorschriften wanneer de gebruiker is het bekijken van de admin gedeelte van WordPress laden:

add_action ( 'ADMIN_MENU', 'add_admin_menu');

Vervang "add_admin_menu" met de naam van de functie met de "add_options_page ()" code.