De Maintenance fase in de levenscyclus van de software

De Maintenance fase in de levenscyclus van de software


In de levenscyclus van de software, het onderhoud fase is de laatste fase van de cyclus. Na software passeert de ontwerpfase en wordt uitgevoerd, het onderhoud fase van de levenscyclus van de software begint. Het begrijpen van de kenmerken van de onderhoudsfase van softwarelevenscyclus maakt personen belast met het analyseren van de prestaties van de software na ontplooiing te kunnen problemen die voordoen.

Kenmerken van de onderhoudsfase

De Maintenance fase in de levenscyclus van de software

Binary display.

Nadat de software is up and running, het vereist vaak continu onderhoud. Algemeen software operationeel blijft gedurende langere tijd na de eerste uitvoering en vereist regelmatig onderhoud zodat de software werkt continu presteren niveaus. Tijdens de onderhoudsfase van de levenscyclus van de software, software programmeurs regelmatig uitgeven softwarepatches op veranderingen in de behoeften van een organisatie aan te pakken, om kwesties in verband met bugs in de software te corrigeren of potentiƫle beveiligingsproblemen op te lossen. Gedurende de onderhoudsfase, ontwerpers hebben betrekking op kwesties die worden ontdekt om eventuele hinder voor de verwachte prestaties van de software te voorkomen of om meer functionaliteit om de software toe te voegen.

De verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van Software Maintenance

Software onderhoudstaken worden doorgaans uitgevoerd door de ontwerpers van de software aan te pakken problemen na de implementatie van de software-programma ontdekt. Als software-ontwikkelaars aan te pakken de problemen gevonden in de software-programma's, is het aan de netbeheerders om de patches te installeren. De meeste commercieel verkrijgbare software programma's worden regelmatig bijgewerkt met behulp van downloads beschikbaar zijn via de ontwikkelaar & # 039; s online support site. Netbeheerders downloaden updates als ze worden vrijgelaten en installeer deze om verdere uitvoering van de software in overeenstemming met het oorspronkelijke ontwerp parameters te garanderen.

Maintenance Phase Length

De onderhoudsfase duurt de langste van alle fasen van de software levenscyclus. De belangrijkste reden dat de onderhoudsfase laatste langste het leven van de software. De meeste programma's blijven in werking totdat zij achterhaald door veranderingen in user & # 039; s behoeften of tot de kosten van onderhoud van de software onbetaalbaar voor toekomstig gebruik van de software wordt. Veel ontwerpers vrijgave nieuw ontworpen vervangende software programma's, terwijl vorige versies van hun software blijven onderhoud ondergaan. Dit kan gezien worden met Microsoft & # 039; s introductie van de Office 2010-software suite of de introductie van het Windows 7-besturingssysteem. Hoewel de nieuwste versie van deze software programma's zijn in de handel verkrijgbaar voor computergebruikers, het bedrijf blijft de vorige versies van de software te behouden en te maken van patches beschikbaar zijn via Windows Update diensten voor een bepaalde tijd.

Microsoft Software Maintenance Phase Voorbeelden

Microsoft biedt voortdurende onderhoud van bestaande software programma's gedurende de gehele levensduur van de software via de website Windows Update. Hoewel ondersteuning voor sommige producten geleidelijk wordt afgebouwd, de onderhoudsfase voor Microsoft-software omvat meestal een tijdspanne van meerdere jaren. In het geval van Microsoft Office 2007, worden updates van de software uitgebracht in service packs. Ondersteuning voor elke vrijgegeven service pack blijft voor maximaal 24 maanden na de service pack is release.

Onderhoud Fase Conclusie

Als software wordt kosten prohibitief te handhaven en nadert het einde van de levenscyclus van de software, software ontwerpers beginnen de ontwikkeling van nieuwe software om de bestaande software te vervangen. In veel gevallen kan de ontwikkeling van software levenscyclus voor programma's overlappen. Een software-ontwikkelaar kan de eerste fase van de nieuwe software levenscyclus te beginnen nog voor de release van de huidige versie van de software wordt in de handel verkrijgbaar. Zoals computersystemen en de behoeften van de eindgebruikers van computerprogramma's blijven veranderen, software-ontwikkelaars volgen een nooit eindigende cyclus van de ontwikkeling van hun meest populaire producten.