Wat is een Socket in Java?

Wat is een Socket in Java?


De Java-programmeertaal is een gevarieerde, cross-platform, objectgeoriënteerde programmeertaal. Omdat het kan werken op meerdere besturingssystemen en architecturen, kunnen Java een reeks taken, zoals systemen programmering, de ontwikkeling van games en netwerkbeheer uit te voeren. Het kan ook dienen als een platform om software die verbindingen legt met servers en luistert naar het netwerk verkeer via subroutines bekend als de ontwikkeling van "sockets."

Sockets TCP / IP

Terwijl de meeste gebruikers hebben een aantal vertrouwdheid met hoe communicatie werkt op het web, de meeste denken in termen van een hogere-level netwerk navigatie, zoals een URL. De Transfer Control Protocol en het Internet Protocol, of TCP / IP, werkt op een lager niveau dan deze mechanismen, dichter bij de werkelijke netwerkhardware. In wezen, TCP / IP werkt in twee delen: het IP-aspect bepaalt hoe data beweegt rond het internet in discrete blokken informatie genaamd "pakketten." TCP is bepalend voor de geldigheid van deze pakketten door te controleren op data corruptie. De subroutines op vele computersystemen die deze uitzendingen te behandelen worden "sockets."

Stopcontacten en Java

Inkomende en uitgaande gegevens te verwerken met behulp van sockets, Java bevat de "java.net.socket" bibliotheek. Programma's die netwerkgebruik verkeer sockets omgaan met verbindingen tussen servers en clients te beheren. Wanneer een cliënt een verzoek om verbinding te maken met een server, stuurt zijn informatie en moet de verbinding worden aanvaard, zowel de client en de server sockets die gegevensoverdracht tussen de computers af te handelen. Sockets niet noodzakelijkerwijs gebruikt voor aansluiting op webpagina's, hoewel ze deel uitmaken van de onderliggende structuur van netwerkcommunicatie die internetverbindingen mogelijk.

Te verklaren en een Socket Connection Opening

Stopcontacten zijn gemaakt in Java via de toegang tot de Socket object in het java.net bibliotheek. De programmeur moet de Java-bibliotheek te importeren en instantiëren een socket-object te gebruiken als een verbinding. De programmeur kan de uitgang kan een verbinding te openen door dat met een IP-adres of URL-adres en een poortnummer. Zo toont het na de oprichting van een Socket-object, en de programmeur het verstrekken van de argumenten aan te sluiten op een specifiek poortnummer op een specifieke URL:

importeren java.net. *

public class ExampleSocket {

public static void main (String args []) {

Socket newSocket;

newSocket = new Socket ( "www.example.com", 7); // Eerste argument is de URL, de tweede is de haven

}

}

server Sockets

Server Socket-objecten luisteren naar een bepaalde poort op het systeem in plaats van het maken van een verbinding met een andere server. Een programmeur instantieert een server socket als ze doet een typische socket, alleen het verstrekken van de luisterende poort voor het object. Dit moet een poort die geen enkel ander programma zou kunnen gebruiken of zullen gebruiken in de toekomst; dit is afhankelijk van de installatie en configuratie van de installatie van het systeem. Een programmeur noemt de "accept ()" methode van het object, die horen tot een nieuwe verbinding wordt geprobeerd en vastgesteld, het terugsturen van een object Socket of de gemaakte verbinding handhaven.

public static void main (String args []) {

server = new ServerSocket (8888);

newSocket = server.accept ();

}