Hoe maak je een Docx bestand te converteren naar een ODT File

Hoe maak je een Docx bestand te converteren naar een ODT File


Microsoft heeft haar eigen XML documentformaat, de .docx, met de release van Microsoft Office 2007. Oorspronkelijk ontwikkeld door Sun Microsystems, de open-source kantoorpakket OpenOffice is sindsdien heeft de XML-document formaat als standaard document bestandstype. Het omzetten van een .docx in een .odt bestand kan eenvoudig worden bereikt door het downloaden, installeren en gebruiken van de vrije OpenOffice software.

instructies

1 Open het .docx-bestand dat u wilt converteren in OpenOffice Writer.

2 Klik op "File" en vervolgens "Opslaan als."

3 Stel "Opslaan als type" als "ODF Text Document (ODT) (* .odt)."

4 Verander de "File", als u wenst.

5 Klik op "Password" als u een wachtwoord te beveiligen van het bestand.

6 Klik op 'Opslaan'.

7 Als u gecontroleerd "Password", OpenOffice wordt u gevraagd in te voeren en opnieuw het wachtwoord invoeren. Klik op "OK" nadat u het wachtwoord tweemaal hebt getypt.

Hints

  • OpenOffice is een gratis, open-source office suite die kan importeren en exporteren van een aantal bestandstypen. OpenOffice componenten omvatten Calc, Draw, Impress, Math en Schrijver.
  • Er zijn een aantal gratis te gebruiken web converters dat u ook kunt gebruiken om een ​​.docx-bestand te converteren naar een .odt bestand. Veel van de gratis diensten te plaatsen advertenties in uw geconverteerde bestanden en zijn niet geschikt voor professionele presentaties.
  • Als u eigenaar Microsoft Office Word 2007, kunt u "File" en vervolgens "Opslaan als" kiezen om een ​​.docx converteren naar een .odt bestand.
  • U kunt downloaden en installeren van een .odt plug-in voor eerdere versies van Microsoft Office Word via de website van Sun Microsystems. Dit zal u toelaten om bestanden op te slaan in de .odt formaat.