header Types

header Types


De term "kop" kan verwijzen naar een gedeelte aan de bovenkant van een document of ander stuk leesbare informatie. Documenten hebben vaak headers op elke pagina. Websites hebben vaak grafische headers. Een header kan verwijzen naar aanvullende gegevens aan het begin van een computerprogramma of een ander bestand. Een header kan ook verwijzen naar een stuk hardware - een elektrische connector.

Document Headers en Website Headers

Een document header is een stukje informatie dat op elke pagina van een document verschijnt. Het bestaat typisch uit tekst, zoals de titel en paginanummer. Soms kan een document header kan grafische elementen zoals decoratieve randen of commercieel logo's bevatten. De meeste tekstverwerking en desktop publishing pakketten kunt u de header informatie in te stellen, zodat het lijkt automatisch op elke pagina zonder inbreng het elke keer. Websites hebben vaak headers, die de titel van de site, informatie over de site, of grafische elementen kunnen bevatten.

gegevens Headers

Wanneer gegevens digitaal worden verzonden, kunnen de gegevens blok of pakket een header met aanvullende informatie over de gegevens die worden verzonden te hebben. Dit kan de hoeveelheid en het type gegevens, het gebruikte protocol en de oorsprong van de gegevens bevatten. In het geval van e-mail, de header informatie is een stukje tekst dat het hoofdgedeelte van het bericht voorafgaat. Zij kunnen onder meer van de afzender en e-mailadressen ontvanger, de datum waarop de e-mail is verzonden en gegevens die erop wijzen de route genomen door de e-mail.

Program Files Header

Veel computer programmeertalen, zoals C en C ++ programma's, gebruik maken van de header-bestanden. Deze bevatten standaard functies en kenmerken. Header-bestanden kunnen gegevens worden gedeeld tussen de verschillende programma's.

Archief Bestanden en grafische bestanden

Archiefbestanden bevatten vaak een header met metadata over hun belangrijkste inhoud die het mogelijk maakt het bestand te worden geïndexeerd en efficiënter gevestigd. Grafische bestanden ook headers dat gegevens bevat over het bestand, zoals de grootte en type.

hardware Headers

Als software en tekst, kan de term header verwijzen naar een stuk van computer hardware. In dit verband is een header is een connector, vaak een die het mogelijk maakt een kabel in een moederbord worden gestoken.