Hoe maak je een Cisco PRI Card inschakelen

Hoe maak je een Cisco PRI Card inschakelen


PRI, ook wel bekend als Primary Rate Interface, een ISDN (Integrated Services Digital Network) -interface met een 64 kilobits per seconde D kanaal en, afhankelijk van de locatie van betekening 23 T1 of E1 30 B-kanalen. T1 verbindingen worden gebruikt in de VS en Japan en zorgen voor 1.544 megabit per seconde lijnsnelheid. E1 verbindingen worden gebruikt in Europa en zorgen voor 2048 megabits per seconde lijnsnelheid. De procedures in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u bekend bent met Cisco-apparatuur, IOS commando's en ISDN PRI zijn, hebben een Cisco router of access switch met een PRI-functie kaart is geïnstalleerd en een volledig geprovisioneerd ISDN PRI regel uit een telefonische service provider.

instructies

Configureren van de Primary PRI Line

1 Meld u aan bij uw Cisco-apparaat, en ga dan naar de configuratie-modus door het invoeren van "config term" in het "#" prompt. De aanwijzing verandert in "(config) #."

2 Stel uw switch type. Enter "isdn switch-type" en de schakelaar trefwoord bij de prompt. Ondersteunde Noord-Amerikaanse T1 switches zijn onder meer: ​​"primary-4ess" (AT & T 4ESS); "Primary-5ESS" (AT & T 5ESS); "Primary-dms100" (Northern Telecom DMS-100); en "primary-ni" (National ISDN). De Japan T1 switch type is "primary-NTT." De Europese, Australische, Nieuw-Zeeland en Aziatische E1 soort schakelaar is "primary-Net5." De standaard schakelaar trefwoord is "none", die ook schakelt de switch. Bijvoorbeeld, typt u het volgende doen als u een AT & T-type 5ESS switch had: ". Isdn switch-type primaire 5ESS"

3 Stel de fysieke controller locaties voor een primaire "T1" (T1) of "E1" (E1) poort. De hardware handleiding van uw controller geeft deze nummers. Sommige locaties worden ingevoerd als sleuf / poort ( "1/0"), terwijl andere in één getal ( "0" of "1") worden ingevoerd. Voer "controller", gevolgd door het type lijn zoekwoord en de locatie. Bijvoorbeeld, "controller t1 0." De aanwijzing verandert in "(config-controller) #" als teken van jullie zijn verhuisd naar controller configuratie mode.

4 Stel het frame voor de lijn. Voer de "framing" commando en de juiste zoekwoord: "SF" (Super Frame) of "ESF" (Extended Super Frame) voor de T1; "Crc4" (CRC4), "no-crc4" (geen CRC-4) of "Australia" (Australië) voor E1. Standaardwaarden zijn "sf" voor T1 en "crc4" voor E1. Bijvoorbeeld, zou je het volgende voor een Super Frame in te voeren: ". Framing sf"

5 Stel de controller regel code. Enter "linecode" en de juiste zoekwoorden. Kies "ami" (alternate mark inversie) voor zowel T1 en E1, "B8ZS" (B8ZS) voor alleen T1, of "HDB3" (high-density bipolaire 3) voor E1 alleen en E1 standaard. Bijvoorbeeld, kon u het volgende voor zowel T1 en E1 in te voeren: ". Linecode ami"

6 Stel de primaire klok bron. Enter "klokbron line", gevolgd door de "primary" keyword, zoals "clock bron lijn primaire."

7 Configureren van de PRI D kanalen. Enter "PRI-groep timeslots" gevolgd door "24/01" voor T1 of "31/01" voor E1. Bijvoorbeeld, zou je het volgende voor T1 te voeren: "PRI-groep timeslots 1-24."

Configureren van de Secondary PRI Line

8 Herhaal de stappen in het bovenstaande gedeelte, "Stel de Primary Line," te beginnen bij stap 3. Echter, in de stappen 6 en 7, veranderen de fysieke controller nummer ( "controller t1 1," bijvoorbeeld) en stel de klok bron secundaire ( "clock bron lijn voortgezet".)

9 Buiten de controller configuratie mode door het invoeren van "end" commando's totdat u de configuratie mode prompt "(config) #."

10 Configureert de interface door naar de volgende sectie.

Configureren van de Interface

11 Configureren van de PRI D-kanaal interfaces. Voor een T1-lijn, voert u de "-interface serial0: 23" commando, dat u verhuist naar interfaceconfiguratie mode. Voor een E1 lijn, voert u "-interface serial0:. 30" Voer deze commando precies zoals, inclusief de colon.

12 Bepaal de oproep orde, die soms de romp selectie sequentie wordt genoemd, voor uw ISDN-lijn van uw provider. Standaard worden uitgaande B-kanaal oproepen in aflopende volgorde op Cisco ISDN PRI-apparaten. Echter, kunt u de volgorde met behulp van het commando "isdn bchan-nummer-volgorde Aflopende" in de interface configuratie modus te keren.

13 Buiten de interface-configuratie-modus door het invoeren van "end" commando's tot je de exec prompt "#."

14 Sla uw configuratie door het invoeren van de "copy-systeem: running-config nvram: startup-config" commando.

Hints

  • Uw ISDN PRI instellingen moeten overeenkomen met die van uw provider. Vraag een lijst met instellingen om in te lijsten, lijn code en klok bron, en deze instellingen de juiste wijze met de configuratie commando's. Cisco biedt commando's die u zullen tonen uw configuratie en u helpen bij het oplossen van problemen (zie bronnen).