Het wijzigen van de kleuren met de Gradient Tool in Photoshop

Photoshop is een grafische kunst programma waarmee u te maken en digitale foto's bewerken met behulp van de computer. Met het gereedschap Verloop kunt u een gebied van een afbeelding vullen met een geleidelijk aan het veranderen van kleur. U kunt de twee kleuren de gradiënt tool maakt gebruik van te kiezen en deze kleuren te wijzigen op elk gewenst moment uit het kleurenpalet picker. Het werktuig zal een verloop dat beweegt vanaf de eerste kleur aan één zijde de tweede kleur op het andere tijdens het mengen van de twee kleuren vloeiend in het midden te creëren.

instructies

1 Lanceer Photoshop op uw computer en open de afbeelding die u wilt bewerken in het programma.

2 Klik op de "Gradient Fill" tool van de toolbar. Als u niet de "Gradient Fill" tool te zien, links-klik en houd op de reguliere "Fill" tool en klik op de "Gradient Fill" optie die beschikbaar komt.

3 Selecteer een type gradiënt van de bovenste werkbalk. U kunt opties zoals een lineair, radiaal, diamant of hoek verloop kiezen.

4 Klik op de "Set Foreground Color" vak op de werkbalk en kies de eerste kleur uit het kleurenpalet.

5 Klik op de "Set Background Color" box en kies de tweede kleur uit het kleurenpalet.

6 Zorg ervoor dat de kleur die u wilt het verloop om te beginnen is de voorgrond kleur. U kunt de volgorde van de twee kleuren met behulp van de pijl boven de kleurvakken spiegelen.

7 Klik met de linkermuisknop en houd de muisknop ingedrukt op de plaats in de afbeelding waar u het verloop moet beginnen.

8 Ga met je muis cursor in de richting waarin u wilt je verloop uit te breiden.

9 Laat de muisknop los en het verloop verschijnt op uw afbeelding met de voorgrond en achtergrond kleuren u hebt geselecteerd.