De betekenis van een Web Banner

De betekenis van een Web Banner


Veel websites tonen banner graphics voor het oog van de lezer te trekken, meestal om een ​​advertentie of een afbeelding link naar inhoud op een ander deel van de site. Web banners zijn er in alle soorten en maten, maar de meeste zijn rechthoekig en lopen over de bovenkant van een pagina of langs de kant van de pagina.

Functie

De functie van de meeste Web banners is om de lezer aan te moedigen om te klikken op de banner naar de site van een adverteerder of een andere inhoud pagina op de site. Alle belangrijke online reclame netwerken zoals Google AdSense, AdBrite en Chitika bieden Web publishers een brede selectie van banner advertenties weer te geven op webpagina's. Elke keer dat een bezoeker klikt op de banner de reclame-netwerk betaalt de Web uitgever een commissie. Sommige websites ook weer niet-klikbare banners die deel uitmaken van het ontwerp van de pagina's te vormen.

Kenmerken

Een banner van het Web kan bijna elk type inhoud, van eenvoudige tekstadvertenties of nota's, om afbeeldingen, animaties, video en audio weer te geven. Veel reclamebanners maken gebruik van geavanceerde Flash-animaties voor het oog van de lezer te vangen. De banner advertentie zelf wordt meestal extern gehost door de online advertising netwerk, en het web uitgever voegt een kort fragment van het ontwerp-code aan de pagina om de advertentie te bellen en de banner weer te geven.

Plaatsing

Webpagina stages voor banner graphics en advertenties zijn onder andere aan de bovenkant van elke pagina onder het menu navigeren, of op de top van een specifiek design element; bijvoorbeeld, boven de post sectie van een blog. Verticale banners op de rechter of linkerkant van de pagina staan ​​bekend als "skyscraper" banner advertenties, en webmasters gebruik maken van deze banners om advertenties weer te geven in een prominente positie naast de belangrijkste inhoud van de pagina.

overwegingen

Het gebruik van te veel banners van het Web kan een pagina van de website geven een rommelige of onprofessioneel look. Een cluster van banners met elkaar concurreren om de aandacht van de lezer kan bewijzen off-putting voor de lezer, die misschien in de verleiding om terug-knop van zijn browser te raken. De meeste premium websites beseffen dat dit en slechts één of twee banners op elke pagina.