Hoe maak je een computer te herkennen DVD-schijven

Hoe maak je een computer te herkennen DVD-schijven


DVDs komt in een verscheidenheid van opslag en schijfformaten. Opslag formaten variëren van data DVD's om video-dvd's. Disc formaten zijn DVD-R of DVD + RW. Met zo veel variatie, kan je in de af en toe een probleem met behulp van de disc op een computer. Er zijn een paar manieren om uw computer in staat is om het lezen van alle dvd's, maar het kan je nodig hebt om een ​​nieuwe dvd-station aan te schaffen.

instructies

1 Controleer uw computer om ervoor te zorgen dat u een dvd-station. Aan de kant van de disc drive van uw computer, moet zij mededelen "DVD." Als het zegt "CD," de drive ondersteunt geen DVD's.

2 Controleer de dvd-station (of de computer) handleiding. Veel oudere computer dvd-stations ondersteunen alleen DVD-R of DVD + R discs. Als uw computer slechts één van deze indeling ondersteunt, kunt u alleen dat formaat af te spelen. Om uw opties, de aankoop uit te breiden en te installeren of sluit een nieuwe DVD-station dat beide formaten ondersteunt.

3 Veeg de onderkant van het apparaat. Als de DVD vuil is, ga je gewoon naar een schijf te lezen fout zodra de dvd in uw computer is geplaatst. Gebruik een zachte doek en schoon uit de interne cirkel aan de buitenrand van de schijf. Wrijf niet in een cirkelvormige manier rond de schijf, omdat dit alleen maar duwt puin dieper in de kleine openingen van de DVD.

4 Installeer de nieuwste stuurprogramma's voor de dvd-drive. Als de stuurprogramma's zijn verouderd, wordt de DVD drive niet van plan om goed te functioneren. Open uw internetbrowser en ga naar de website van de fabrikant van de dvd-drive. Selecteer "Steun", kies dan de exacte merk en model van de aandrijving. Selecteer het besturingssysteem draait op de computer en klik op "Download" om de beschikbare driver downloaden. Dubbelklik op het gedownloade driver om de installatiewizard te laden. Accepteer de eindgebruiker overeenkomst, laat dan de naam en locatie installatie as-is. Kies "Install" en de driver installeert op de computer.

Hints

  • Er is een verschil tussen de storage-formaat (video-dvd, data DVD) en het formaat van de disc (DVD-R, DVD + R). De veranderingen opslagformaat te wijten aan hoe computer software schrijft gegevens naar de schijf. Het programma schrijft een video-dvd anders dan een data-DVD. De disc-formaat, zoals DVD-R en DVD + R, verwijst naar de manier waarop de disc is gemaakt om gegevens op te slaan.