Gegevens Usage Monitoring Software

Gegevens Usage Monitoring Software


Computers aangesloten op het internet voortdurend verzenden en ontvangen van informatie. Het ontdekken hoeveel data wordt doorgegeven door middel van een PC en hoe snel je verbinding is mogelijk met een beetje kennis en een aantal eenvoudige hulpmiddelen.

Snelheid van de verbinding

Veel ISP's (Internet Service Providers) hebben opgezet online tools die u vertellen wat uw huidige snelheid is. Verizon biedt een webpagina met een enkele knop die de snelheid van uw verbinding op dat moment kan bepalen.

Dataverbruik in Tijd

Voor een meer verfijnde historische beeld van de bandbreedte en het gebruik van gegevens, zijn er freeware programma's beschikbaar. Deze tools worden geleverd met geen garanties. Echter, twee voorbeelden - BitMeter 2 en Analog X - kunnen laten zien hoeveel data werd overgebracht in de tijd.

Tracking Internet History

Soms is het niet nodig om uit te vinden hoeveel data komen en gaan, maar wat het onderwerp van die gegevens is. Freeware programma's zoals IE HistoryView maken het gemakkelijk om de geschiedenis van wat sites en pagina's zijn bezocht herzien.