Hoe maak je een script in Roblox Make

Roblox, een virtuele wereld vol met spelletjes genaamd Places, kunt u een onbeperkt aantal scripts toe te voegen aan elke plaats. Roblox Plaatsen bewerken in het gratis programma Roblox Studios en gebruik maken van de scripttaal van Lua. Lua scripts variƫren in complexiteit van een enkele opdracht om duizenden regels. Typisch, een Roblox Place veel sneller als het gebruik van een matig aantal kleine tot middelgrote scripts.

instructies

1 Open uw versie van Roblox Studios door te dubbelklikken op het pictogram.

2 Klik op het menu "Bestand" en ga naar "Open." In het venster "Open File", markeert u het bestand van de plaats die u wilt bewerken en druk op "Open."

3 Open het menu "Insert", gaat u naar "Object", klik op "Script" en druk op "OK". Dit voegt een blanco script onder "Workplace."

4 Opmerkingen toevoegen. De opmerkingen verklaren het proces dat u wilt voltooien en beginnen met de tekst "-". Bijvoorbeeld, schrijven "--output boodschap." Vaak Lua scripts gebruiken de notatie:

Lua code --comments

5 Schrijf het script. Bijvoorbeeld, een script schrijven dat het bericht "Hello" uitgangen.

afdrukken ( "Hello")

Als uw bericht bevat meerdere regels, schrijf blockquotes rond de lijnen:

afdruk ([{Hallo mijn naam is John Smith.

Ik code in Lua]])

6 Voeg een functie om het script, indien gewenst. Schrijf de tekst "functie" en vervolgens de naam van de functie. Op de volgende regel, specifiek de variabele. Onder de variabele, schrijf een opdracht. Om de functie te beƫindigen, schrijf "einde". Bijvoorbeeld, schrijf een functie die twee getallen voegt hieraan toe:

functie NumberAddition ()

x = 1 + 1

afdruk (x)

einde

Roep de functie, later in het script door het invoeren van de naam van de functie:

NumberAddition ()

7 Klik op de "Play" knop en kijk naar het venster "Output". Bepaal of het script naar behoren functioneerde. Als het goed functioneerde, druk op de knop "Opslaan". Als het niet werkt, bewerkt u het script en test het opnieuw.