Wat is de definitie van de H.323-protocol?

H.323 is een communicatieprotocol dat is gemaakt door de ITU Telecommunication Standardization Sector in november 1996 om de communicatie mogelijk te maken over-packet-gebaseerde netwerken zoals het internet. Het wordt vaak gebruikt voor video-conferencing en en voice over IP.

Voice Over IP

Voice over IP (Internet Protocol) gebruikt over het algemeen het internet voor het verzenden en ontvangen van telefoongesprekken. In theorie kan deze technologie te omzeilen telefoondiensten aanbieden, en kunnen mensen telefoontjes van de ene computer naar de andere.

communicatie Format

H.323 stuurt deze gegevens in een binair formaat --- nullen en enen --- zodat deze berichten zijn relatief compact in vergelijking met telefoongesprek data. Binaire data kan sneller worden verzonden en minder kosten in Internet server bandbreedte rekeningen.

Schakelen Types

H.323 data is geschikt voor "packet-switching," waarbij de gegevens in een reeks van pakketten wordt verzonden, en is ook compatibel met 'circuit-switching', waar een lijn van communicatie wordt gereserveerd voor de oproep.

Betrokkenheid bij SIP

SIP (Session Initiation Protocol) is een soortgelijke methode gecreƫerd rond dezelfde tijd als H.323. SIP procedures zijn niet zo goed gedefinieerd, maar u kunt een grotere verscheidenheid van methoden gebruiken om SIP berichten te verifiƫren.

De H.32x "Familie"

H.323 is onderdeel van een grotere groep protocollen genoemd H.32x. H.320 en H.321 worden gebruikt voor ISDN (Integrated Services Digital Network).