Hoe maak je een Zoom-knop toe aan de XP Taskbar

Hoe maak je een Zoom-knop toe aan de XP Taskbar


Inzoomen op het scherm maakt werken met de computer comfortabeler en vermindert het risico van vermoeidheid van de ogen. Zoom geeft u een goede weergave van grafische inhoud en maakt kleine lettertjes goed leesbaar. Naast de sneltoetsen om in te zoomen en uit het hele scherm, Windows XP biedt een vergrootglas. Door pinning het pictogram vergrootglas op de taakbalk kunt u in één klik te zoomen. U kunt ook de mate van vergroting aan te passen en zet het vergrootglas op de muis, het toetsenbord of de tekst gebied te volgen. Voeg een zoomknop om de taakbalk XP met een paar klikken van de muis.

instructies

1 Klik op de knop "Start" op de taakbalk van Windows XP. Selecteer "Accessories", selecteer vervolgens "Toegankelijkheid."

2 Links-klik op "vergrootglas." Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het pictogram vergrootglas naar de taakbalk. Plaats het vergrootglas icoon waar u het wilt op de taakbalk, dan laat de muisknop los.

Om de positie van de zoomknop wijzigen, links-klik erop en sleep het naar de gewenste positie en laat dan los.

3 Links klikt u op het vergrootglas. In het menu vergrootglas instellingen, klik op de pijl voor een drop-down menu. Selecteer de vergrotingsfactor van 1 tot 9. Onder "Tracking", selecteer "Follow muisaanwijzer", "Volg toetsenbord focus" of "Volg het bewerken van tekst." U kunt meer dan een selectie te maken.

4 Selecteer "Show Magnifier" onder "Presentatie" in het menu vergrootglas instellingen. Het menu biedt ook de mogelijkheid om kleuren te keren voor meer contrast. Bijvoorbeeld, als je scherm toont meestal zwarte tekst op een witte achtergrond en u "Kleurinversie," het vergrootglas scherm witte tekst op een zwarte achtergrond. Dit kan gemakkelijker te lezen zijn.

Hints

  • De sneltoets om het hele scherm te zoomen is "Ctrl" + "+" Om uit te zoomen, houdt u "Ctrl" + "-". Tik op de plus- of min-toets terwijl u "Ctrl" tot het display de gewenste grootte heeft bereikt.
  • Als uw muis een wiel, houd "Ctrl" en rol het wiel naar voren om de grootte van het scherm te verhogen. Scroll het wiel naar achteren, naar u toe, om het kleiner te maken.
  • Gebruik de Wizard Toegankelijkheid op het menu Toegankelijkheid om de schermresolutie en de lettergrootte wijzigen.
  • De procedure om een ​​vergrootglas snelkoppeling toe te voegen aan de taakbalk is hetzelfde voor Windows 7, met ingang van mei 2011.
  • Microsoft niet langer biedt ondersteuning voor Windows XP. Hoewel de meeste van de Windows 7 vergrootglas informatie op de website van Microsoft is van toepassing op Windows XP, de functies die nodig hebben "Aero" zijn specifiek voor sommige versies van Windows 7 en zijn niet beschikbaar voor XP.