Is mijn router compatibel met Tomato?

Is mijn router compatibel met Tomato?


Tomaat is een klein stukje van de open-source vervanging firmware bedoeld om de bestaande firmware te vervangen op veel consumenten routers. Deze firmware biedt een gebruiksvriendelijke grafische user interface en extra functies, zoals meer peer-to-peer-verbindingen en aangepaste scripting. Echter, tomaat niet op elke router. Het doet best op Broadcom-gebaseerde routers van een paar grote merken. Tomaat installeren op een compatibele router kan sterk flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Het installeren op een niet-compatibele model kan de router onbruikbaar.

Linksys

Linksys levert het grootste aantal van Tomato-compatibele routers, meestal in de WRT54G serie. Tomaat werkt goed op Linksys WRT54G en WRT54GS routers versies 1 tot en met 4. Het draait ook op de WRT54GL, versies 1 en 1.1 en op de WRTSL54GS, versies 1 en 1.1, maar ondersteuning voor de ingebouwde USB-functionaliteit van deze router. Deze routers zijn voornamelijk oudere types; volgens Polarcloud, de tomaat bouwgrond, de meeste nieuwe Linksys routers zijn versie 5 of hoger, en zal niet werken met tomaat.

Asus

In aanvulling op Linksys, tomaat loopt ook op een klein aantal van Asus routers. Deze omvatten de WL-500G, WL-500 GE en WL500GU. Tomaat werkt ook op de WL-500G Premium, versies 1 en 2, en de WL520 GU, maar zonder USB drager gewoonlijk ingebouwd in deze routers. Met ingang van juli 2011 heeft de WL-520 GU is direct beschikbaar van ASUS en andere retailers, maar kan het bestand nodig hernoemen voor correcte installatie. Verander de "tomaat-ND.trx" bestand naar "WL520gu_2.0.0.9_EN.trx" voor upgrading. Andere Asus routers compatibel met Tomaat kan moeilijker te vinden zijn.

buffel

Tomaat draait op verschillende Buffalo routers, maar sommige modellen vereisen speciale installatie zorg. Bijvoorbeeld, de WHR-G125 Buffalo router vereist een speciale alternatieve versie van tomaat om goed te werken. De Buffalo WHR-G54S, WHR-HP-G54, WZR-G54, WBR2-G54, WBR-G54, WZR-HP-G54, WZR-RS-G54, WZR-RS-G54HP, WVR-G54-NF, WHR2- A54-G54 en WHR3-AG54 alle run met behulp van normale installatieprocedures.

anderen

Tomaat ondersteunt ook de individuele routers van een paar andere merken, waaronder Netgear's WGR614L, de SparkLAN WX66115GT, Fuji RT390W en Microsoft MN-700. In het algemeen, routers met Broadcom hardware en Linux-gebaseerde firmware het beste werken. Bewaar een kopie van de firmware van de router bij de hand om de oorspronkelijke instellingen indien nodig te herstellen, want een incompatibele router reageert na Tomaat installatie kan worden.