Hoe de Windows Agenda bij opstarten uitschakelen

Windows Agenda is een Windows Vista-applicatie waarmee je taken toevoegen en beheren op een volledige kalender interface. U kunt agenda's delen met andere Windows Agenda-gebruikers of zich abonneren op andere agenda's die andere mensen gemaakt. U kunt ook taken als herinneringen, zodat het programma kunt u op de hoogte wanneer een gebeurtenis haar ingestelde herinnering tijd bereikt. Dit is een handige functie als u meerdere afspraken op de kalender zetten en laat Windows Agenda u eraan herinneren, zodat je niet te laat zal zijn. Echter, het instellen van herinneringen veroorzaakt Windows Agenda te draaien bij het opstarten, zodat u niet nodig om de applicatie te herinnering alerts ontvangen draaien. Schakel deze optie uit als je prima met het ontvangen van herinneringen alleen wanneer Windows Agenda is geopend, zodat u uw computer opstart tijd kan verminderen zijn.

instructies

1 Klik op "Start" en typ "Windows Calendar" in het zoekvak. Klik op de bijpassende "Windows Calendar" toegang tot het programma te starten.

2 Klik op "File" in de menubalk en selecteer "Opties" uit het pop-up menu.

3 Schakel de "Herinneringen moet tonen wanneer Windows Agenda niet wordt uitgevoerd" in om Windows Agenda te voorkomen dat bij het opstarten. Klik op "OK" om de wijzigingen toe te passen.