Wat is een Orphan Link?

Wanneer u klikt op een hyperlink op iemands webpagina, je verwacht dat het zal leiden tot een andere webpagina. Af en toe, in plaats van naar een andere pagina met content, krijg je een foutmelding krijgt - iets als "Pagina niet gevonden" - dat is haar manier om de melding dat het bestand dat u gevraagd wanneer u op de link geklikt is ofwel geen langer geldig is of een onjuist adres. Je hebt ontdekt wat een dode link, een gebroken link, een bungelende koppeling, of een wees koppeling genoemd.

types

De meeste wees links zijn verouderd. De eigenaar van de webpagina kan hebben besloten om zijn of haar site, wat betekent dat de pagina die u wilt is nog steeds op de server te reorganiseren, maar onder een andere naam bestand of in een andere map. De eigenaar kan hebben besloten om de files als gevolg van de inspanning die nodig is om hen en / of de kosten van het handhaven van de domeinnaam of server te werken te verwijderen. Sommige wees links zijn gewoon typefouten van de kant van de programmeur die de hyperlink naar de webpagina getypt.

Identificatie

Als je een web-uitgever of blogger en wensen te vinden en te corrigeren wees koppelingen, verschillende software pakketten zijn beschikbaar (ook wel web-koppeling validators of gebroken-koppeling finders) om alle links in een HTML, PHP of ASP-bestand te testen, markeren iemand die foutmeldingen terug te keren. Dit helpt om ervoor te zorgen dat alle links op uw site actief zijn.

Betekenis

Volgens Geoffrey Bilder, een software-ontwerper met CrossRef, de meeste weblinks worden achterhaald binnen zes jaar. Opruimen weeskind banden is erg belangrijk, want als uw webpagina's bevatten te veel, kunnen gebruikers stoppen met het bezoeken van uw site. Niemand wil om tijd te verspillen op een site die begint verouderd te kijken, en sommigen zullen elders kijken als je wees koppelingen.

PC Links

Sommige technici en gebruikers zullen de term 'orphan link "te gebruiken om te verwijzen naar andere soorten bestanden en bestand referenties op uw computer. Het is mogelijk dat door een aantal corruptie van een bestand of een verouderde versie hiervan, kan een bestand een beroep doen op informatie uit een ander bestand dat niet meer bestaat of kan niet worden geopend. Als je verkeerd software van uw harde schijf verwijderen, kunt u het bureaublad pictogrammen die blijven, zelfs nadat u de software te verwijderen voor hen hebben. Deze kunnen worden beschouwd wees verbindingen ook.

orphaned Pages

Zwevende koppelingen veroorzaken vaak verweesde pagina's, die webpagina's zijn waarin er geen actieve links overal op uw site of andere sites. Als je de klappen of het gebruik te controleren op pagina's op uw site, en bepaalde pagina's krijgen geen, en het aantal foutmeldingen uw server rendement hoog is, kunt u wees pagina's. Zorg ervoor dat alle links die je dacht werden koppelen aan de verweesde pagina's correct zijn. Als u denkt dat andere sites kunnen de wees links naar uw site hebt, kunt u contact opnemen met de eigenaren met correcties of updates. Software pakketten zijn ook beschikbaar die je verweesde pagina's te identificeren.

Permalinks

Permanente koppelingen of permalinks zijn een relatief nieuwe innovatie. Aangezien een zekere "verbinding rot" (links veroudering ') onvermijdelijk is, hebben sommige programmeurs begonnen HTML bestandsnamen die het bestand blijft, zelfs wanneer deze wijzigt directories ontwikkelen. Het bestand krijgt een generieke, gemakkelijk leesbare en herkenbare URL die altijd zal omleiden naar de plaats waar het bestand dat momenteel wordt opgeslagen. Bilder suggereert dat deze strategie is ingewikkelder dan het lijkt, echter, omdat het mogelijk maakt meerdere exemplaren van hetzelfde bestand op verschillende locaties.