Wat voor soort kabel wordt aangesloten op een optische inrichting?

Wat voor soort kabel wordt aangesloten op een optische inrichting?


Glasvezelkabel en optische apparaten zijn overal om ons heen. Bijna elke keer dat u een programma op de televisie te kijken of een telefoontje u, afhankelijk van tal van glasvezel-apparatuur en kabels. Maar glasvezel zijn niet alleen voorbehouden aan deze grootschalige commerciële toepassingen. Optische apparaten zijn opgenomen in home theater systemen en gaming consoles en zijn verbonden met kabels die je kunt kopen in de omgeving elektronicawinkel.

FireWire

FireWire werd gemaakt door het Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE) standaard 1394. De standaard definieert een FireWire als een high-speed seriële interface, en dit formaat is zeer populair voor het aansluiten van computer componenten. U kunt bijvoorbeeld een FireWire gebruiken om een ​​stand-alone (externe) harde schijf aansluiten op uw pc en echt profiteren van de hoge snelheid. Veel verschillende computer randapparatuur zijn nu geconfigureerd om FireWire-verbindingen te accepteren. Printers, scanners en camera's worden vaak met elkaar verbonden door FireWire op uw PC-systeem, net als optische drives. FireWire-kabels worden geproduceerd in verschillende lengtes en zijn verbindingen, die het een eenvoudige plug-and-play inspanning om FireWire gebruik maken gestandaardiseerd.

Digitale optische kabels

Digitale optische kabels worden veel gebruikt in huishoudelijke elektronica zoals home theater systemen, cd- en dvd-spelers en gameconsoles. Deze digitale optische kabels worden voornamelijk gebruikt om audiosignalen van de ene component naar de volgende component. Het grote voordeel van het gebruik van een digitale optische kabel is dat omdat de signalen op frequenties worden uitgezonden licht ze niet gevoelig zijn voor omgevingsgeluiden of off-air interferentie. Dit waarborgt dat de hoge-kwaliteit audio bijvoorbeeld geproduceerd door een DVD-speler aan de home theater versterker komt zonder vervorming of ruis van interferentie. De Xbox 360 ondersteunt het gebruik van digitale optische kabels.

Glasvezelnetwerken

Glasvezelnetwerken, zoals kabel-tv-systemen en telefoonsystemen maken veel gebruik van glasvezelkabels om meerdere punten van het netwerk aan te sluiten. Deze netwerken zijn samengesteld uit glasvezelkabel, koperen kabel, coaxiale kabel, magnetron banden en zelfs een satelliet-up / down koppelingen. Overal waar de signalen voert u de glasvezel-sectie van het netwerk van de signalen moeten worden omgezet naar lichtgolven. De inrichting die deze signalen omzet is een transponder, die een vezeloptische zender (laser) gebruik genoemd. Deze laser zendt het licht uit in de glasvezelkabel. Onderweg extreem lange afstanden, kunnen aanvullende lasers nodig zijn om de sterkte van de lichtgolven handhaven. Op de bestemming einde van de glasvezelkabel wordt een ontvanger gebruikt om deze lichtsignalen terugkeren naar hun oorspronkelijke elektrische signaal staat voorwaarts langs de niet-vezelverbindingen zoals koper of coaxiale kabels plaatsvinden. De kabels die de optische lasers en ontvangers zijn commercial-grade glasvezelkabels die honderden vezels binnen een enkele kabel omhulsel bevatten. Deze glasvezelkabels zijn ontwikkeld en ontworpen voor specifieke locaties en lengtes en moet voldoen aan tal van fysieke en elektrische specificaties. Typisch deze kabel vezels permanent connectors aan één vezel splitsen naar een tweede vezels als de glasvezelkabel netwerk splitst, en dan splitst weer signalen door de hele stad.

Vezel patchkabels

Fiber patch kabels worden veel gebruikt in rekken apparatuur welk huis fiber optische zenders en ontvangers samen met diverse optische apparaten. Deze patch kabels worden ook wel aangeduid als jumpers. Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende voorgevormde lengtes en kan worden uitgerust met tal van verschillende stijlen en soorten van glasvezel-connectoren voor alle soorten fiber-optische apparatuur tegemoet te komen. Het voordeel van het gebruik van deze jumpers of patch kabels is dat de fiber-optische apparatuur, zenders en ontvangers blijven permanent in hun rack positie en de lichtsignalen kunnen worden gerouteerd of omgeleid tussen apparaten met behulp van jumpers als de noodzaak tot verandering voordoet. De meeste van deze jumpers 'in dienst quick-release connectors maken het zeer eenvoudig om lichtpaden veranderen gedurende de apparatuur rack.