Fax Line Problemen

Veel standaard faxapparaten afhangen van een telefoonlijn om elektronisch te verzenden en ontvangen van faxen. Problemen met de telefoonlijn kan faxapparaat functie aantasten, maar kan vaak worden gecorrigeerd door het volgen van een paar technieken voor probleemoplossing.

Kiestoon

Als faxen niet kunnen worden ontvangen en verzonden, kan dit te wijten zijn aan een verkeerde kiestoon setting. Als de operator hoort geen kiestoon tijdens faxberichten, kan het telefoonsnoer niet worden aangesloten en moet worden gecontroleerd. De operator kan ook de telefoonaansluiting de draad pinnen om te zorgen voor de gesoldeerde verbinding niet teruggetrokken uit de printplaat.

Automatisch antwoord

Als faxen kunnen worden verzonden, maar niet ontvangen, kan de operator een telefoon te gebruiken op een aparte regel aan zijn faxnummer te kiezen. Als een ander apparaat wordt met behulp van de fax lijn, zoals een modem, de automatische antwoord, of het instellen van dat defaults data overdracht via die lijn naar de faxmachine, werkt niet. Onder dergelijke omstandigheden moet elke andere concurrerende apparaten worden overgestapt naar een andere lijn.

Ruis op de lijn

Overmatig geluid via een telefoonlijn kan faxtransmissiesnelheid verlagen. Als dit gebeurt vaak, kan de operator het faxnummer bellen vanuit een telefoon aan de lijn te controleren. Geluidsoverlast kan een probleem met de telefoonkabel, die kan worden gecorrigeerd door vervanging van het snoer te geven.