De COUNTIF functie in Excel VBA

Leer om Excel AANTAL.ALS functie van VBA Excel te gebruiken als u een reeks gegevens bevat records die u niet wilt tellen onder die je doet. Het is mogelijk om alleen de records die u wilt tellen handmatig uit te pakken, maar dat kost tijd en kan leiden tot beschadiging van uw gegevens met een verdwaalde toetsaanslag tijdens de extractie. VBA is vrij van dergelijke problemen en kunt u Excel AANTAL.ALS functie aan te roepen met een enkele VBA statement.

invoegen Functie

U kunt beginnen met het gebruik van de COUNTIF functie in VBA zonder te weten VBA syntax of hoe zijn virtuele objecten. Neem een ​​macro, waar u handmatig de functie "AANTAL.ALS" invoegen in een cel en klik vervolgens op een nieuwe cel en het afspelen van de macro. VBA Excel zal "AANTAL.ALS" insert in de nieuwe cel. Als u de macro op te nemen, kunt u "AANTAL.ALS" rechtstreeks in een cel, als je de argumenten die u wilt opgeven weten. Als u niet zeker bent van deze argumenten, gebruikt u de functie Wizard door te klikken op de "Fx" knop aan de linkerkant van het tekstvak boven het midden van het werkblad net. Excel zal een lijst van functies die u in de huidige cel kunt invoeren. Dubbelklik op de functie "AANTAL.ALS" uit die lijst te maken Excel vraagt ​​u voor de functie van twee argumenten.

eerste Argument

Het eerste argument van de "AANTAL.ALS" geeft het bereik met de waarden die u wilt tellen. Bijvoorbeeld, kon u het type "ActiveCell.FormulaR1C1 = '= AANTAL.ALS (R [1] C [1]: R [4] C [1],' '> 0' ')." Dit zou Excel tel de negatieve getallen in de eerste vier rijen beginnend met de cel één kolom naar rechts en één rij vanaf de actuele cel. De "R [1]" tekst geeft een rij vanaf de actuele cel en "C [1]" geeft een kolom aan de rechterkant. U kan het gemakkelijker maken om te zien wat "AANTAL.ALS" rekent als u een reeks naam in plaats van een cel-adres als dat gewoon getoond gebruiken. Zo selecteert u de cellen "A1" door middel van "A4", typ vervolgens de tekst "verkoopcijfers" in "Range naam" doos van Excel aan de linkerkant van de formule bar. In de VBA-ontwikkelomgeving, typt u deze verklaring:

ActiveCell.FormulaR1C1 = "= AANTAL.ALS (verkoopcijfers," "> 0" ")"

Deze toepassing van countIf vertelt je meteen dat de functie is het tellen van verkoopcijfers.

tweede Argument

Het tweede argument van COUNTIF is de criteria die de gegevens in het bereik in de eerste argument moet voldoen voordat COUNTIF zal de gegevens te tellen. In de VBA statement "ActiveCell.FormulaR1C1 = '= AANTAL.ALS (verkoopcijfers,' '<0') ',' AANTAL.ALS zullen alleen die cellen waarvan de nummers zijn negatief tellen. Je bent niet beperkt tot het gebruik van alleen numerieke criteria voor de tweede argument. Als het bereik je met vermelding in het argument van een tekst bevat, voor het argument twee kunt u tekst criteria, zoals '=' cat '' opgeven om alleen cellen met de tekst tellen "kat."

toepassingen

Denk aan het scenario van het bezitten van een kunst aanbod en hoeft alleen uw duurdere items tellen. Om dit te doen met COUNTIF, gebruiken tweede argument van de functie om de minimum prijs van een product moet opgeven voordat countIf zal tellen. Bijvoorbeeld, "ActiveCell.FormulaR1C1 = 'AANTAL.ALS (SomeRange,' '> 1,98' ')" zal alleen die prijzen in SomeRange die groter zijn dan $ 1,98 zijn te tellen.