Wie is een domeinbeheerder?

Wie is een domeinbeheerder?


Een domeinbeheerder is de persoon die verantwoordelijk is voor een website het domein-adres - dit normaal gesproken gaat de registratie van het adres (www.abc.com bijvoorbeeld), het uploaden van uitgangsmateriaal naar de website, en het creëren van e-mailadressen van de website.

Hoe

Iedereen kan een domeinbeheerder worden als ze zich inschrijven een website domein. Dit gebeurt normaal gesproken via een bedrijf dat de domeinnaam biedt en laat ruimte om de website (meestal tegen betaling) te organiseren.

Rol

De domeinbeheerder kan anders zijn dan de websitebeheerder zijn. De domeinbeheerder zich bezig met de achtergrond van structurele en technische mogelijkheden van de website (zoals het maken ervoor dat er voldoende geheugen toegewezen ruimte om goed te werken), terwijl de website beheerder kan worden betrokken bij de feitelijke inhoud van de website zelf.

Verandering

De domeinbeheerder kan eenvoudig worden gewijzigd - gewoonlijk gaat het alleen maar een kennisgeving aan de website waar de domeinnaam is gekocht en het overbrengen domeinbeheer naar een andere beheerder.