Hoe kan ik de instellingen op Linksys wijzigen

Hoe kan ik de instellingen op Linksys wijzigen


Pas uw Linksys-apparaat door het veranderen van de standaardinstellingen. Stel beveiliging parameters en de toegang van applicaties en spellen, en het gebruik van uw Linksys router toegang tot specifieke gebruikers op uw netwerk te beperken. Toegang tot uw Linksys apparaat optionele instelling wijzigingen aan te brengen of de instellingen die door uw Internet service provider aan te passen.

instructies

1 Open de webbrowser op uw computer en typ het IP-adres van uw Linksys-apparaat in de adresbalk aan de bovenkant van het browservenster. Raadpleeg de handleiding die werd meegeleverd met uw Linksys router naar de juiste IP-adres te vinden voor uw toestel. Typisch de standaard IP-adres voor uw Linksys-apparaat 192.168.1.1 zijn. Echter, sommige routers anders geconfigureerd.

2 Voer de gebruikersnaam en wachtwoord in op het scherm voorzien. Als u nog niet eerder hebt aangemeld bij de administratieve panel van uw Linksys router, overleggen met uw gebruikershandleiding voor de standaard gebruikersnaam en wachtwoord in om u aan te melden bij het apparaat. In het algemeen wordt de standaard gebruikersnaam ingesteld als leeg en het wachtwoord dat is ingesteld als "admin". Deze instellingen kunnen variƫren op basis van het model van uw apparaat.

3 Na de toegang tot administratieve panel van uw Linksys-apparaat, vertrouwd te raken met de tabs aan de bovenkant van het scherm dat de aard van de instellingen die beschikbaar zijn op maat gemaakt kunnen identificeren. Specifieke tabbladen zijn beschikbaar voor draadloze instellingen, met inbegrip van draadloze beveiliging en instellingen waarmee u de toegang beperken tot specifieke gebruikers op uw netwerk. Neem contact op met uw handleiding of de "Help" functie in uw Linksys-apparaat voor meer informatie over elke instelling.

4 Na het maken van de gewenste wijzigingen in de instellingen op uw Linksys router, klik op de "Apply" knop op het scherm. In sommige gevallen kan het nodig zijn om uw Linksys router opnieuw op te starten voor wijzigingen door te voeren.

5 Sluit je browservenster om de administratieve sessie eindigen met uw Linksys router.

Hints

  • Bij het maken van de instellingen veranderingen die nodig zijn door uw Internet service provider, raadpleegt u de bij uw internetprovider informatie of contact opnemen met de dienstverlener customer support lijn voor specifieke informatie of extra hulp.
  • Bij het maken van de instellingen veranderingen die nodig zijn door een computerprogramma of toepassing, in overleg met de FAQ voor het programma of de aanvraag van specifieke informatie over de juiste instellingen.
  • Instellingen om de toegang van de computers op uw netwerk kan worden gemaakt onder het tabblad meest typisch label beperken "Access Beperkingen." Raadpleeg de "DHCP Clients Table" onder het tabblad "Status" in de "Local Network" instellingen voor een overzicht van de computers aangesloten op uw netwerk en de IP-adressen toegewezen aan elke computer. Specifieke IP-nummers voor elke computer die nodig zijn voor het beperken van de toegang tot bepaalde leden van uw lokale netwerk.