Wat zijn MOV's voor gebruikt?

Wat zijn MOV's voor gebruikt?


Video camera's zijn meer betaalbaar en draagbaar dan ooit, en met smartphones en flip-camera's, is het steeds makkelijker om video vast te leggen in een oogwenk. U kunt de video net zo snel ook met directe toegang tot YouTube, Facebook en andere gedeelde websites te delen. Video is overal, maar het is niet altijd zo gemakkelijk om de verschillende soorten bestanden en formats te begrijpen, wat werkt waar en wat er moet worden omgezet. MOV bestanden bijvoorbeeld worden gebruikt met QuickTime spelers voor verschillende doeleinden, maar kan worden gezien en gehoord door de andere spelers en kanalen.

MOV Overzicht

Een MOV is een multimedia-bestand of een container die kan omvat video evenals animatie, geluid, 3D en virtual reality-inhoud, afbeeldingen en tekst zoals ondertitels. Binnen een MOV-bestand, elk van deze elementen heeft een digitaal gecodeerde mediastroom of verwijst naar een mediastroom gevonden in een ander bestand. Omdat elk element afzonderlijk in het bestand, kunt u deze bewerken en pas ze onafhankelijk van elkaar.

Snelle tijd

MOV-bestanden worden gemaakt, bewerkt en bekeken met behulp van Apple's QuickTime-software. Apple biedt twee versies van het product - QuickTime en QuickTime Pro. De standaard versie van QuickTime is een mediaspeler die op Macintosh-computers komt geïnstalleerd en is ook beschikbaar als een gratis download voor pc-gebruikers. QuickTime Pro moet worden aangeschaft en biedt meer functionaliteit. QuickTime Pro kunt u opnemen, bewerken en delen MOV-bestanden. QuickTime Pro kunt u ook andere bestandsformaten te nemen en ze converteren naar bestanden MOV.

MOV Bestedingen

MOV bestanden kunnen worden gebruikt op dezelfde manier als andere multimedia bestanden. Ze worden voornamelijk gebruikt om video te maken en te delen. Professionele en meer geavanceerde video-editors kunt ervoor kiezen om QuickTime Pro gebruiken omdat ze elk onderdeel voor het eindproduct kan toevoegen en aanpassen. Eenmaal klaar, MOV-bestanden worden gebruikt op websites en social networking sites, in presentaties, en kan ook worden gedeeld voor persoonlijk gebruik via de televisie en smartphones.

MOV Compatability

MOV-bestanden zijn compatibel met media players anders dan QuickTime. Ze kunnen ook worden getoond op de Windows Media Player en VLC media player, onder anderen. Echter, kunnen MOV-bestanden niet worden gebruikt met bepaalde programma's, waaronder Microsoft PowerPoint. Als u een MOV-bestand moet worden afgespeeld in een PowerPoint-presentatie in te schakelen, moet u het bestand converteren naar een acceptabel formaat als een AVI of WMV-bestand. Gratis converters zijn online beschikbaar die u zal toestaan ​​om uw MOV-bestand te veranderen naar een ander formaat.